Türk Tarih Kurumundan Lisansüstü Bursları Mülakat Duyurusu

Türk Tarih Kurumundan Lisansüstü Bursları Mülakat Duyurusu

Türk Tarik Kurumumu tarafından 2023 yılında verilecek olan yüksek lisans ve doktora burslarına ilişkin başvuru değerlendirme süreci sona ermiş olup lisansüstü burs mülakatına girmeye hak kazanan adaylar belirlendi

Türk Tarik Kurumumu tarafından 2023 yılında verilecek olan yüksek lisans ve doktora burslarına ilişkin başvuru değerlendirme süreci sona ermiş olup lisansüstü burs mülakatına girmeye hak kazanan adaylar belirlendi. Konuya ilişkin Kurumum duyurusu:

"Kurumumuz tarafından 2023 yılında verilecek olan yüksek lisans ve doktora burslarına ilişkin başvuru değerlendirme süreci sona ermiş olup lisansüstü burs mülakatına girmeye hak kazanan adaylar belirlenmiştir. Başvuru sahipleri, burs başvuru sonuçlarını www.turkiye.gov.tr adresinde yer alan Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Burs Sonuç Takip Sistemi üzerinden sorgulayabilirler.

Mülakatlar, 14-15-16 ve 19-20 Aralık 2022 tarihlerinde Türk Tarih Kurumu Başkanlığı Merkez Binasında sabah 9.30-12.30; öğleden sonra 13.30-17.00 saatleri arasında üç farklı salonda aynı anda gerçekleştirilecektir. Adayların mülakata gelirken mülakat listesinde yer alan tarih ve saatlere uymaları, T.C. kimlik belgelerini yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.

Yüksek lisans burs başvurusu gerekçeli sonuç listesi ve mülakat tarihleri için tıklayınız.

Doktora burs başvurusu gerekçeli sonuç listesi ve mülakat tarihleri için tıklayınız.

* 2023 Yılı Yurt İçi Lisansüstü Eğitim ve Araştırma Bursu ilanında belirtildiği üzere, ilgili mezuniyet notunun %30’u, ALES puanının %20’si, yabancı dil puanının %20’si ve mülakat puanının %30’u alınarak Burs Sistemi’nde otomatik olarak genel başarı puanına göre liste oluşturulacaktır. Oluşturulan listelerde genel başarı puanı 70 ve üzeri olanlar başarılı sayılacağından, mülakat puanı harici puan ortalaması 40’ın altında olan adaylar mülakattan 100 tam puan alsalar dahi 70 genel başarı puanı şartını sağlayamayacaklarından mülakata katılmaya hak kazanamamışlardır.

İletişim: bursylisans@ttk.gov.tr bursdoktora@ttk.gov.tr

Not: Telefon ile bilgilendirme yapılmayacak olup sorularınız için tek iletişim kanalı olarak ilgili e-posta adreslerinin kullanılması rica olunur."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.