Türk-Yunan Sanal Savaşı!

Türk-Yunan Sanal Savaşı!

Türkiye ile Yunanistan'ı 1996 yılında savaşın eşiğine getiren Kardak Kayalıkları'nda ‘sanal savaş’ sürüyor

Kilimli Adası’ndaki fanatik Yunanların iki ay önce Muğla’nın Bodrum İlçesi’ne bağlı Gümüşlük Beldesi’ne 4.5 mil uzaklıktaki 40 dönüm alanı kapsayan Kardak Kayalıkları’na Google Earth’te Yunan bayrağı dikmesiyle başlayan sanal gerginlik tırmandı.

Bodrum’dan bir tersane işçisi ve arkadaşları, Yunan fanatiklere cevap olarak iki ülkeden de çıkışlara yasaklı Kardak Kayalıkları’na Google Earth’te fotomontajla Türk bayrağı dikip Türk SAT komandoları ve zodyak botlar yerleştirdi. İki ay önce fotomontajla yerleştirilen Yunan bayrakları halen sistemde dururken, Bodrumlu gençlerin koyduğu Türk bayrağı ve komando fotoğraflarına da yorum yağdı.

Ayrıca Yunanlar’ın bu tür girişimlerinin sadece sanal alemle sınırlı kalmadığı ortaya çıktı. Kardak Kayalıkları’na iki mil uzaklıkta bulunan ve Lozan Anlaşması’na göre imara kapalı olması gereken Yunanistan’ın Kalalimnos Adası ile Aydın’ın Didim İlçesi’ne yedi mil uzaklıktaki Bulamaç (Farmakosini) Adası’nda ise son aylarda askeri hareketliliğin arttığı, yeni binaların yapıldığı gözlendi.

Yunan askerlerin imara kapalı adalarda askeri binalar, atış poligonları, helikopter pisti, liman ve spor tesisleri ile gözetleme kuleleri yaptıkları ortaya çıktı. Yunanların Türkiye’ye yakın adalara sıklıkla Yunan bayrağı ve tabelalar yerleştirdiği ifade edildi.

Yunan askerlerinin Türkiye tarafına bakan Kalalimnos Burnu’nda toprağa çizdikleri 8x20 metre boyutundaki dev Yunan bayrağının da yenilendiği, etrafının tel örgülerle çevrildiği görüldü. Aynı adada yeni yapılan St. Nikolas Kilisesi dikkat çekti.

Öte yandan, Gümüşlük Beldesi’nin bir mil açığındaki Türkiye’ye ait, üzerinde yerleşim bulunmayan, Akdeniz foklarının en önemli barınaklarından Çavuş Adası’nın da Google Earth’te ‘Greek Island’ (Yunan Adası) olarak işaretlendiği ortaya çıktı. Google’daki bu ayıp tepki çekti.

 

Etiketler :