"Türkiye hala düşünüyor"

"Türkiye hala düşünüyor"

"Türkiye koalisyona katılıp katılmama konusunu hala düşünüyor"

"Toplam 124 Tom Hawk füzesi daha atıldı. Şu anda yalnızca Trablus bölgesinde uçaklar var. Son 24 saat içinde Globalya bölgesinden yapılan havva saldırıları gerçekleştirildi. Doğrudan cephanelikleri hedef alan saldırılardı. Hava sistemini neredeyse yok ettik. Sivil bölgeyi hiçbir şekilde hedef almadık. Tesisatlara yönelik olarak yapılan saldırılarda bir yer havaya uçuruldu. Fransa'dan ve İngiltere'den de uçaklar bu görevle geldiler. İtalya da katkı sundu. Bingazi etrafında görevde başarılı olundu. Artık o bölge daha az tehdit altında. Hava sahasını gözlem altında tutabiliyoruz. Bunu gerçekleştirmek için bütün donanıma sahibiz. BM kararını harekete geçirmek için olağanüstü bir çaba var.

 

ABD bi kaç gün içinde bölgein güvenliğini koalisyon güçlerine bırakacak. Bunun tam zamanını ve nasıl bir sistem olacağını henüz bilmiyoruz. Ancak bçlgeyi müttefiklerimize güvenli bir şekilde bırakacağız. Kaddafi'nin peşinde değiliz. Onu hedef almış değiliz.

 

Öncelikli çabamız füze savunma sistemlerini ortadan kaldırmaktı. Biz  Libya halkını korumak üzere hedefler seçmeye çalışıyoruz. Eğer hedef bölgelerinde, halk da varsa onlar da tabiki bu durumdan etkilenecektir. Rejim güçleri Bingazi'ye doğru ilerliyordu biz de onları hedef aldık. Sivil halka yönelik hedef almadık. Şu anda Libya askerleri herhangi bir şekilde ilerliyor mu bilmiyorum, bu konuda bilgi veremem.

 

Koalisyon güçlerine katılacak ülkeler halen var, bu duyuruyu kendileri yapmak istediler. Tahribatların boyutu yönünde henüz elimize ulaşmış bir bilgi yok. Arap Birliği, uçuşa yasak bölgenin uygulanmasına olumlu gözle baktığını ifade etti. Çekincileri olduğu konusunda her hangi bir ifadeleri olmadı. Uçaklar Avrupa'daki üslerden kalkıyor.Bütün hava mürettabatı güvenli bir şekilde üsslerine döndü. Türkiye süreci hala değerlendiriyor. Şu an, müttefik olma konusunda bir bilgi vermediler. Amerika, Fransa, İngiltere, İtalya uçuşları gerçekleştiriyor. "

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :