Türkiye, Rusya’dan Kornet-A füzeleri alıyor

Türkiye, Rusya’dan Kornet-A füzeleri alıyor

Türkiye, Rusya'nın tank ve zırhlı araçlar konusunda yüksek tahrip edici güce sahip olan Kornet füzesine talip oldu.

Dünya Bülteni

Rus Oboron Export Şirketi Özel Operasyon Şefi Nikolay Dimitriyok, İnerfaks haber ajansına yaptığı açıklamada Rus yapımı Kornet füzelerinin satışları konusunda önemli bir talep olduğunu duyurdu. Rus yetkili, tank ve zırhlı araçlar konusunda yüksek tahrip edici güce sahip olan Kornet füzesine taleplerin başında Malezya ve Türkiye'nin geldiğini söyledi.

Rusya'nın silah devi Rus Oboron Export'a göre Ankara ile Moskova arasında yapılan anlaşmasının yakın zamanda yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Rus uzmanlar, Kornet füzelerinin tahrip gücünün 1200 mm'ye kadar çıktığını, rakiplerinin ise en fazla 900 mm'ye kadar tahrip gücüne sahip olduğunu söylüyor.

Kornet füzelerinin gündüz atışı 5.5 km, gece atışı ise 3.5 km olduğunu kaydeden yetkililere göre bu füzeler, 3,5 metre kalınlığındaki duvarı da delebilecek güce sahip.

Kornet füzelerin ilk defa 2006 İsrail-Lübnan Savaşı sırasında Hizbullah tarafında görülmüştü. Suriye'den temin edildiği düşünülen füzeler, yoğun olarak İsrail yapımı Merkava tanklarına karşı kullanılmıştı.

Daily Telegraph gazetesi tarafından yayınlanan bir haberde İsrail Ordusu tarafından Hizbullah güçlerine ait bir Kornet tanksavar füzesinin Ghandouriyeh kasabasında ele geçirdiği ve füzenin üzerinde (Müşteri:Suriye Savunma Bakanlığı. Üretici: KBP, Tula, Rusya) yazdığı öne sürülmüştü.

Etiketler :