Türkiye Yatırım Ajansı ABD'deydi

Türkiye Yatırım Ajansı ABD'deydi

ATCOM Üyeleri Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı yetkilileri ile buluştu

Amerika Türk Ticaret Odası (ATCOM) üyeleri Türkiye'ye yönelik yatırım çalışmaları için Amerika'ya gelen Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı İlker Aycı, Proje Direktörleri Arda Ermut ve Veyis Toprak ile New York Türkevi'nde biraraya geldi.

Başkonsolos Mehmet Samsar ve Ticaret Ataşeleri Serhat Kara ve Ahmet Tatlı'nın da katıldığı toplantıda kurum olarak yaptıkları çalışmaları anlatan Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı İlker Aycı, özellikle son yıllarda Türkiye'ye yabancı yatırım çekme konusunda alınan yolu rakamlarla anlattı. Türkiye'de güven ortamının tesis edilmesinin etkileri ile yabancıların yatırım için daha rahat hareket ettiğini söyleyen Başkan Aycı, "Türkiye dışarıdan hiç ihtiyaç olmadan her zaman kendi krizlerini kendi çıkaran bir ülke konumundayken, şimdi başkalarının çıkardığı global krizi kendi içinde başarı ile yöneten bir ülke haline gelmiştir." diye konuştu.

Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı'nın 5 yıl önce Başbakanlığa direk bağlı olarak Türkiye'ye yabancı yatırım çekmek amacı ile kurulduğunu anlatan Aycı, bu kısa süre içinde çok önemli yatırımların ülkemize kazandırılmasını sağladıklarını dile getirdi. 2002 yılına kadar olan sürede 30 yıl içinde Türkiye'ye yabancı yatırımın 17 milyar dolar ciivarında kaldığını söyleyen Başkan Aycı, 2002-2010 yıllarında ise bu miktarın 94.5 milyar dolar olarak gerçekleştiğini söyledi. Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğini ifade edenAycı, "Sürekli kendi kendimizle yarıştayız. Bütün ülkeler harıl harıl kendi ülkelerine yatırım çekmek için çalışıyorlar. Yabancı yatırım pazarında yıllık 1.3 trilyon dolarlık bir pasta var. Biz de rakiplerimizden daha çok çalışarak, yabancı yatırımcılara daha iyi imkanlar sunarak bu pastadan mümkün olan en iyi payı almayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu. Amerika'da faaliyet gösteren Türk Ticaret Odalarının çalışmalarını fevkalade önemsediklerini söyleyen Aycı, "ATCOM gibi kurumların burada yaptığı çalışmalar bizim elimizi güçlendiriyor. Ayrıca bize rehberlik de etmiş oluyorsunuz. Daha çok görüşerek bu sinerjiyi maksimum noktaya taşımalıyız" diye konuştu.

ATCOM Kurumunun kuruluşundan bugüne kadar yaptığı çalışmaları kısaca anlatan Başkan Prof. Dr. İhsan Işık da ATCOM üyelerinin Amerika'dan ülkemize mümkün olan en yüksek seviyede katkıyı sağlamak için özverili bir şekilde toplantıya katıldığını ve kurum olarak ellerinden gelen her türlü desteği her zaman vermeye hazır olduklarını dile getirdi. ATCOM'un Amerika'ya gelen çeşitli Türk işadamı gruplarına Amerika pazarına adım atmak için rehberlik ettiğini anlatan Işık, Çin ve Hindistan'ın büyümesinde dışarıdaki diyasporalarının büyük katkısı olduğunu ifade ederek, Amerika'da yaşayan işadamlarının ve ATCOM gibi kurumların da Türkiye'nin tanıtılmasında ve yatırım imkanlarının yabancılara aktarılmasında aracı olduğunu dile getirdi.

Toplantıya katılan üyeler Amerika'da yaptıkları çalışmalar ve ticari faaliyetler hakkında Başkan ve üyelere kısaca bilgi verdiler. 

Etiketler :