Türkiye’nin En Çevreci 14’üncü Üniversitesi

Türkiye’nin En Çevreci 14’üncü Üniversitesi

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından organize edilen ve bu yıl dördüncüsü düzenlenen ErasmusDays kutlamalarının açılışı Üniversinin Taşlıçiftlik Yerleşkesinde gerçekleştirildi.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından organize edilen ve bu yıl dördüncüsü düzenlenen ErasmusDays kutlamalarının açılışı Üniversite Taşlıçiftlik Yerleşkesinde gerçekleştirildi.

Kampüs etkinlik alanında yapılan açılışa Rektör Prof. Dr. Bünyamin Şahin, Rektör yardımcıları, Rektör Danışmanları, akademik ve idari personel ve öğrenciler katıldı. Açılışın akabinde stantlar gezilerek bilgi alındı.

Rektör Prof. Dr. Bünyamin Şahin yapmış olduğu konuşmada göreve başladığı günden bugüne öğrenci merkezli bir anlayış benimsediğini belirtti.

Üniversiteye 2022-2023 eğitim öğretim yılında 10 bin 500 yeni öğrencinin kayıt yaptırdığını ifade eden Rektör Şahin üniversiteye katılan yeni öğrencilere ve tüm öğrencilerimize yeni eğitim öğretim yılında başarılar diledi.

Kampüste faaliyet gösteren Güneş Enerji Santrali hakkında bilgiler veren Rektör Üniversitenin kullandığı elektriğin en az yüzde 50’sinin bu santralden üretildiğini belirtti. Bu projenin bir amacının da öğrencilere gelecekte çevreci, geleceği olan, vizyoner bir üniversite bırakmak olduğunu vurgulayan Rektör Şahin, öğrencilerin Dünyanın en çevreci 256’ncı Türkiye’nin ise 14’üncü üniversitesinde eğitim gördüklerini ifade etti.

Rektör yurt içi ve yurt dışından Üniversitemize gelen tüm öğrencilerimizi tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Rektörün konuşmalarından sonra Halk Oyunları gösterisi, Üniversitemiz Devlet Konservatuvarı öğrencilerinin konserleri ve Uluslararası öğrencilerin dans gösterileri gerçekleştirildi.

mrtr0286.jpg

mrtr0411.jpgmrtr0336.jpgmrtr0464.jpgmrtr0472.jpgmrtr0478.jpgmrtr0660.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.