Türkiye'nin kredi notu yükseldi

Türkiye'nin kredi notu yükseldi

Standard & Poor's Türkiye'nin notunu iki kademe birden artırarak ilk defa 'yatırım yapılabilir' düzeyine çıktı.

Son olarak İtalya'nın notunu kıran uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's'ten (S&P) Türkiye'ye iyi haber geldi. Kuruluş, Türkiye'nin kredi notunu yükseltti. S&P, Türkiye'nin yerel para birimi kredi notunu BBB-'ye çıkarırken, BB olan döviz cinsi kredi notu ise teyit edildi.

CARİ AÇIK DÜŞERSE NOT DAHA DA ARTAR

Türkiye'nin döviz cinsi kredi notu hâlâ yatırım yapılabilir seviyenin altında bulunuyor. S&P'den yapılan açıklamada, "Türk finans sektöründe iyileşmenin devam ettiğini görüyoruz. Türkiye'nin kredi notu cari açık düşürülür, yüksek iç kredi genişlemesi yavaşlarsa artırılabilir. Kredi notu daha derin sosyal güvenlik reformları güçlü mali performansı sağlarsa da yükseltilebilir" denildi.

BORSA COŞTU, DOLAR DÜŞTÜ

S&P'nin kararı piyasalara moral verdi. Kararın ardından borsadaki yükseliş yüzde 5'i aşarken, dolar 1,78'in altına geriledi.

FITCH 'BEKLE GÖR' DİYOR

Bir diğer kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in ne yapacağı konusunda ilk açıklama geldi. CNBC-e'ye konuşan Fitch Rating Türkiye Genel Müdürü Ayşe Botan Berker ise, Türkiye'nin yatırım notu ile ilgili 'bekle gör' döneminin devam ettiğini söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.