“Üç Kıtada Bayram Coşkusu”

“Üç Kıtada Bayram Coşkusu”

Verenel Derneği “Üç Kıtada Vekiliniz” sloganıyla gerçekleştirdiği yurt dışı kurban organizasyonunda emanetleri sahiplerine ulaştırarak binlerce insana bayram coşkusu yaşattı.

Geçtiğimiz yıl kurban organizasyonuyla yurt içinde 20 bin aileye kurban yardımı yapan Verenel Derneği bu yıl ilave olarak 3 kıtada 5 ülkede kurban organizasyonu gerçekleştirdi.

“Üç Kıtada Vekiliniz” sloganıyla yürütülen yurt dışı kurban çalışmasında Pakistan’dan Makedonya ve Gürcistan’a, Sri Lanka’dan Etiyopya’ya kadar farklı coğrafyalarda yapılan kesimler büyük bir titizlikle yürütüldü. Gidilen ülkelerin bazılarında Kurban bayramı bir gün sonra olduğu için Türkiye’ ye göre kurbanlar bir gün sonra kesildi.

Beş farklı ülkede 17 bin aileye kurban yardımı yapan Verenel Derneği gönüllüleri aynı zamanda yardımlar sırasında su kuyusu açmanın yanı sıra ailelere nakdi yardımlarda da bulundular.

Yurt dışı kurban organizasyonuyla ilgili bilgi aldığımız Verenel Derneği Koordinatörü Mustafa Yüksel bu yıl ilk defa üç kıtada 5 ülkede organize edilen kurban organizasyonunu başarıyla gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ve bunun bir başlangıç olduğunu söylerek “inşallah önümüzdeki yıl hem ülke sayısını hem de yapılan yardım sayısını artırmak için çok önceden çalışmalara başlayacağız” dedi.

Aylar öncesinden başlayan organizasyon aşamasında gönüllülerin tespitinden bölgelerdeki partner kuruluşlara ve kurban alımlarına kadar ciddi bir planlama ve koordinasyon süreci yaşandığını söyleyen Yüksel, alınan dualar ve samimi gayretlerin neticesinde ilk yurt dışı kurban organizasyonunda bu güzel neticenin elde edildiğini ifade etti.  

Birbirinden farklı coğrafyalarda yapılan kesimlerde 17 bin aileye kurban yardımı yapıldığını söyleyen Yüksel, bir parça et alabilmek için birbirlerini ezen insanların o mutluluklarını görmenin yapılan tüm çalışmaların mükâfatı olduğunu ifade etti.

Bu büyük organizasyonu gerçekleştirirken kendilerine her türlü desteği veren tüm hayırseverlere ve çalışmalara katılan verenel gönüllülerine çok teşekkür ettiklerini söyleyen Yüksel, “herkesin ailesiyle bayramı yaşadığı günlerde gönüllülerimiz binlerce km uzakta, yardıma muhtaç insanların yüzlerinde tebessüm oluşturabilmek  için gece-gündüz durmadan çalıştılar, bu az bir fedakârlık değildir” dedi.

Yeryüzünün hangi bölgesinde bir mazlum varsa dil, din, ırk ayrımı yapmadan el uzatan bir medeniyetin ve inancın mensupları olduklarını söyleyen Mustafa Yüksel, “birçok bölgede insanlar verdiğiniz yardımın miktarından ziyade binlerce km uzaktan gelerek onları hatırlamamızı daha çok önemsiyorlar” dedi.

“Etiyopya’nın kavurucu sıcağında tarlasında bitkin bir halde çalışan bir insan hiç beklemediği bir anda tanımadığı bir insanı elinde ufak bir hediye ve yüzünde tebessümle kendisine bir şey veriyor olarak görünce dakikalarca sevinçten ağladığıaı ve dualar ettiğine şahid olabilirsiniz, bu da bu işin en büyük kazancı” diyerek gönül yapmanın işlerinin de bereketi olduğunu söyledi.

Kesilen her kurbanın kendilerine verilen büyük bir emanet olduğunu söyleyen Mustafa Yüksel, her kesimin kameralarla kayıt altına alındığını belirterek isteyen bağışçıların bunları dernek merkezinden alabileceklerini ifade etti.

 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :