Ülkemizde yerel demokrasinin en eski örneği Muhtarlık

Ülkemizde yerel demokrasinin en eski örneği Muhtarlık

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif DAĞLI ‘19 Ekim Muhtarlar Günü’ sebebiyle bir mesaj yayınladı...

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif DAĞLI ‘19 Ekim Muhtarlar Günü’ sebebiyle bir mesaj yayınladı...

"Muhtarlarımızın hizmetlerinin hatırlanması, sorunlarının konuşulması ve sorunlarına çözüm üretilmesi düşüncesiyle ülkemizde ilk muhtarlık teşkilatının kurulduğu gün olan 19 Ekim 1829’un yıl dönümü, 2015 yılında ‘Muhtarlar Günü’ olarak ilan edilmiştir.

Ülkemizde yerel demokrasinin en eski örneğini oluşturan muhtarlık müessesesi, devletimizin her mahalle ve köydeki kurumsal temsilciliğidir.

Kamu yönetimi ve toplumsal hayatın en temel yapı taşlarından olan muhtarlarımız, en ücra yerleşim yerine bile çağdaş kamu yönetimi anlayışını taşıyarak hem sevinçte hem de hüzünde halkının her zaman yanında ve hizmetindedir. Vatandaşlarımızın sorun ve isteklerini yetkili makamlara ileterek takibini yapan muhtarlarımızın, problemlerin çözülmesinde büyük katkıları olmaktadır.

Mahalle sakinlerinin talepleri doğrultusunda mahallelerine kamu kaynağının etkin ve hızlı bir şekilde aktarılması için başta kaymakamlık ve belediyelerimiz olmak üzere tüm kurumlarımızla iletişim ve istişare halinde olan muhtarlarımız, 7 gün 24 saat esasına göre büyük bir özveriyle görev yapmaktadırlar.

Samsunlu muhtarlarımız başta olmak üzere; hem milleti hem de devleti temsil gibi önemli bir görevi yürüten tüm muhtarlarımızın ′19 Ekim Muhtarlar Günü′nü kutluyor, hayırlı ve başarılı görevler diliyorum."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.