Ülkücülerin Arınç Bağlantısı

Ülkücülerin Arınç Bağlantısı

Bahçeli'nin 'Kendinden menkul zavallılar' diye nitelendirdiği ülkücülerin Bülent Arınç'la çok ilginç bir bağları var.

Anayasa paketini destekledikleri için Bahçeli'nin 'Kendinden menkul zavallılar' diye nitelendirdiği ülkücülerin Bülent Arınç'la çok ilginç bir bağları var. Hem de işkence günlerinden kalma.

Emrullah Bayrak'ın haberi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, 12 Eylül darbesi ardından cezaevinde işkencelere maruz kalan ülkücülerin Anayasa paketini desteklemeleriyle ilgili yaptığı 'Kendinden menkul zavallılar, kutlu hareketin eskisi ve müsveddesi' şeklindeki açıklamaları tepki çekmeye devam ediyor.

12 Eylül sonrası ülkücü hareket davasında idam talebi ile yargılanan ve 10.5 yıl hapis yatan İrfan Sönmez, ülkücülerin, boyunlarına yular takılıp gezdirilecek adamlar olmadığını söyledi. Bahçeli'nin kullandığı politik dilin 'kavga ve kışkırtma' dili olduğunu savunan Sönmez, geçmişte kader birliği yaptığı insanlara karşı bu kadar sert, CHP ve türevlerine karşı bu kadar yumuşak ve toleranslı olmasını anlamanın mümkün olmadığını belirtti.

12 Eylül sonrası ülkücü hareket davasında idam talebi ile yargılanan ve 10.5 yıl hapis yatan İrfan Sönmez, ülkücülerin, boyunlarına yular takılıp gezdirilecek adamlar olmadığını söyledi. Bahçeli'nin kullandığı politik dilin 'kavga ve kışkırtma' dili olduğunu savunan Sönmez, geçmişte kader birliği yaptığı insanlara karşı bu kadar sert, CHP ve türevlerine karşı bu kadar yumuşak ve toleranslı olmasını anlamanın mümkün olmadığını belirtti.

CİHAN muhabirine konuşan Sönmez, düşüncelerin nezaket kuralları içerisinde dile getirilmesi gerektiğini vurguladı. Yaptıkları açıklamanın sonuna kadar arkasında olduklarını dile getiren Sönmez, "Bu açıklama, 'kralın çıplak olduğunu' ortaya koyan bir açıklamadır. MHP tabanı, Devlet Bahçeli'nin nev'i şahsına mahsus uygulamalarından son derece rahatsızdır. Bizim hiçbir tabanla problemimiz yoktur. Ülkücüleri problem eden sayın Bahçeli'dir. 'Zavallılar, Müsvetteler' gibi ifadelerle hapis yatmış ülkücülere karşı bilinç altındaki duyguları dile getirmiştir." dedi.

"ARINÇ, ÜLKÜCÜLERİN DAVASINDA KARŞILIK BEKLEMEDEN BİZİ SAVUNDU"

Sözü, 12 Eylül 1980 döneminde cezaevi günlerine getiren Sönmez, "O karışık dönemde ülkücülük yaftası altında ailelerimizi soymaya çalışan avukatlar da gördük." diye ifade etti. Bir TV programında Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın kendilerinden övgüyle bahsettiğini hatırlatan Sönmez, Arınç'a, iltifatlarından dolayı teşekkür etti.

Hayatları boyunca iyilik edene hep saygı duyduklarını, hayırla yad ettiklerini ifade eden Sönmez, şöyle devam etti: "Sayın Arınç 12 Eylül'de, Manisa Ülkücü Kuruluşlar Davası'nda hiçbir karşılık beklemeden ve almadan bir çok arkadaşımızın davasına girip mahkemelerde savunmuş bir kişidir. Bunun için de arkadaşlarımız tarafından hep hayırla yad edilmiş, ağabey olarak görülüp, sevilip, sayılmıştır. Biz o karışık dönemde ülkücülük yaftası altında ailelerimizi soymaya çalışan avukatlar da gördük.

12 Eylül'de çocuklarını darbecilerin pençesine kaptırmış bir çok ailenin bu tarz hikayeleri vardır. Ama bu müraileri hiç bir zaman teşhir etmeye gerek görmedik. Şimdi de görmüyorum. Dünya bu şekilde dönüyor, ne yazık ki bu tipler her zaman gittikleri yerde kandırabilecek birilerini bulabiliyor ve baş rol oyuncusu olabiliyorlar. Benim davamda tanıklık yapmaya yanaşmayıp ben ülkücü değilim, sakın bir daha yanıma gelmeyin deyip, şimdi MHP'de siyaset yapan ve bizi ülkücü-milliyetçi saymayan nice zayıf karakterli adam var. Bu yüzden Savcı'nın beraatımı istediği bir olaydan tam 25 yıl ceza aldım ve o adamın da ayıbını bir gün yüzüne vurmaya gerek görmedim. Beni görünce düştüğü ezikliği ceza olarak yeterli gördüm."

KİMSE BİZİ YÖNLENDİRMİYOR

Bahçeli'nin, kendisine ve arkadaşlarına karşı kullandığı hakaret dolu ifadelerin hala hatıralarda olduğunu dile getiren Sönmez, bir tarafta Bahçeli'nin tavrı, bir tarafta Bülent Arınç'ın tavrı olduğunu belirtti. "Hangisi ülkücü terbiyeye, ahlaka ve vefa duygusuna uygun?" diye soran Sönmez, "Bahçeli'nin solculara, CHP ve türevlerine dönük aşağılayıcı, tezyif edici tek bir beyanını hatırlayan var mı? İnternet denilen bir olay var, girin araştırın genel başkanlığı döneminde Sol'a veya CHP'ye dönük sert bir eleştirisini bile bulamayacaksınız. Ama sıra ülkücülere, ülkücünün farklı düşünenine veya farklı bir partide olanına geldi mi hakaretin bini bir para. İşte MHP bunun için hiç bir zaman iktidar olamayacaktır. O hain, bu zavallı, falan müsvette diyen bir lideri Allah muvaffak etmez." diye konuştu.

Bahçeli'nin 'okyanus ötesine' yaptığı vurguyu da eleştiren Sönmez, Okyanus'un ötesi ile Fethullah Gülen Hocaefendi'nin kast edildiğinin açık olduğunu savundu. MHP'de öteden beri "Biri bir şey yapıyorsa mutlaka birileri tarafından yönlendirilmiştir." şüphesi ve buna bağlı bir suçlama geleneği bulunduğunu ileri süren Sönmez, Bahçeli'nin kendilerini Okyanus'un ötesindeki Hocaefendi'nin yönlendirdiğini iddia ettiğini savundu.

 "Kendileri hep yönlendirilmeye, başkalarının aklıyla hareket etmeye alışanlar, başkalarını da öyle zannederler." diyen Sönmez, kendilerini kimsenin yönlendirmediğini ve yönlendiremeyeceğini vurguladı. Sönmez, kendi vicdanlarından başka bir bağlantı bulan olursa, kalemini kırıp herkesten özür dileyeceğini söyledi.

"TEHDİTLE, TERÖR ESTİREREK KİMSEYİ KORKUTAMAZLAR"

Kendi üzerlerinden ülkücü hareketi, Hocaefendi'ye düşman etmenin de haksızlık ve iftira olduğunu vurgulayan Sönmez, "Ben kendi adıma, Allah yoluna hizmet edenin adı ne olursa olsun, hizmetkarı olurum. Hocaefendi de bu çerçevede gördüğüm zatlardan biridir. Ona laf söyleyenlerin binini, bir Hocaefendi'ye değişmem. Lafı olan bize söyler, cevabını da alır. Sağda, solda terör havası estirerek, gencecik çocukları, oraya buraya gönderip baskı altına almaya çalışarak, imza atan bazı arkadaşları işten atmayla tehdit edip iki tanesinin imzasını çekmeye mecbur ederek kimse kimseyi korkutamaz. Söyleyecek lafı olan çıkar söyler. Siyaset de sözle yapılan bir iştir, yumrukla değil. Kim ne yaparsa yapsın doğru bildiklerimizi söylemeye devam edeceğiz. Biz, bir laz yapısı çakaralmazla dünyanın fethine çıkmış insanlarız. Yazık, Bahçeli bizi hiç tanımamış. Tanısaydı bu bağırtılara, dolaylı tehditlere papuç bırakmayacağımızı bilirdi." şeklinde konuştu.


Etiketler :