ÜNİVERSİTELİ ÖĞRENCİLERDEN HALAYLI TÜRKÜLÜ KİTAP YARDIMI

ÜNİVERSİTELİ ÖĞRENCİLERDEN HALAYLI TÜRKÜLÜ KİTAP YARDIMI

Bayburt Üniversitesi Toplum Gönüllüleri Kulübü öğrencileri, köy okullarındaki öğrencilere ücretsiz kitap yardımı yaptı.

Bayburt Üniversitesi Toplum Gönüllüleri (TOG) Kulübü üyesi üniversiteliler, Bayburt il merkezine bağlı Yolaltı, Uğrak ve Taşocağı ilçelerindeki okullarda okuyan ilköğretim öğrencisi çocuklara “Kitap Okuma Kampanyası” adı altında topladıkları kitapları dağıttı. Üç otobüsle türkü ve halaylar çekerek köy yolunu tutan TOG Kulübü’ne üye yaklaşık 200 üniversite öğrencisi, kampanya kapsamında bağışlanan yaklaşık bin adet kitabı minik öğrencilere armağan etti.

Kulübün akademik danışmanı ve Bayburt Üniversitesi Öğretim Görevlisi Nuri Can Aksoy, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kulüp olarak önemli ve anlamlı projelere imza atmayı kendilerine hedef tayin ettiklerini ifade ederek, ''Üniversitemizin Toplum Gönüllüleri Kulübü’ne üye duyarlı öğrencilerimizin oluşturduğu bu tablo karşısında duygulanmamak elde değil. Yaklaşık 200 öğrencimizle 3 otobüs eşliğinde yola çıktık ve kulüp olarak başlattığımız kitap okuma kampanyasında topladığımız yaklaşık bin kitabı, köy okullarında eğitim görmekte olan çocuklarımıza hediye ettik. Amacımız, hem geleceğin öğretmenleri olan öğrencilerimizi şimdiden gelecekteki öğrencileriyle aynı ortamda biraraya getirerek tanıştırmak hem de çocuklarımızın eğitimine bir nebze olsun destek olabilmek” diye konuştu.

Armağan edilen kitapları bir an olsun elinden düşürmeyen ve gitarlar eşliğinde söylenen şarkılara eşlik eden minik öğrenciler ise, yaklaşmakta olan 23 Nisan Çocuk Bayramı için hazırladıkları gösterileri sergileyerek üniversiteli ağabey ve ablalarına teşekkür etti.

toplum2.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.