Vakit'ten Şok 2 Belge

Vakit'ten Şok 2 Belge

Vakit Gazetesi, OYAK Savunma ve Güvenlik Sistemleri'nin Danıştay saldırısından bir gün önce 16 Mayıs 2006 tarihine yönelik hazırladığı iki sahte raporu yayınladı.

TÜBİTAK'ın; Danıştay saldırısından bir gün önce (16 Mayıs 2006) kamera kayıtlarının geri döndürülmez şekilde silindiğini ortaya çıkarması, gözleri Danıştay binasının güvenliğini sağlayan OYAK Savunma ve Güvenlik Sistemleri A.Ş'ye çevirdi. Vakit Gazetesi, OYAK Savunma ve Güvenlik Sistemleri'nin, Danıştay saldırısından bir gün önce 16 Mayıs 2006 tarihine yönelik hazırladığı sahte raporları yayınlıyor.

OYAK'IN 16 MAYIS OPERASYONU!

OYAK Savunma ve Güvenlik Sistemleri görevlileri, Danıştay saldırısını gerçekleştiren Alparslan Arslan'ın, saldırıdan bir gün önce (16 Mayıs 2006) Danıştay binasının önünde keşif yapması, aynı gün öğleden sonra silahlı iki kişi tarafından Danıştay binasına götürülmesi ve ardından da Danıştay binasında dolaştığına yönelik görüntülerin silinmesi için harekete geçmiş.

OYAK Savunma ve Güvenlik Sistemleri Ankara Bölge Temsilcisi Serkan Akyıldız, şirket çalışanları Metin Almalı ve Murat Kablan, 16 Mayıs 2006 tarihinde saat 16:00'da Danıştay binasına gelmiş ve güvenliği sağlayan kayıt cihazlarının hard diskinin arızalı olmamasına rağmen, “Hard diskler arızalı” raporu vermiş.

Serkan Akyıldız, Metin Almalı ve Murat Kablan tarafından alınan hard disk, aynı gün OYAK Savunma ve Güvenlik Sistemleri'ne götürülmüş ve aynı gün akşamı saat 19.47 ile 19.50 saatlari arasındaki zaman diliminde görüntüler geri döndürülemez biçimde silinmiş.

TÜBİTAK, OYAK GÜVENLİK'İ YALANLIYOR

TÜBİTAK'tan Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen bilirkişi raporunda; Danıştay güvenliğini sağlayan hard diskte herhangi bir arıza bulgusuna rastlanmadığı belirtilerek, “Silinmiş dosyaların çok büyük bölümünün 16 Mayıs 2006 tarihinde saat: 19:47-19:50 arasında silindiği ve bu silinmenin geri döndürülmez şekilde yapıldığı tespit edilmiştir” deniliyor.



OYAK GÜVENLİK GÖREVLİLERİNİN İFADESİ ALINABİLİR

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi naip hakiminin, Danıştay binasına ait güvenlik kamerası görüntü kayıtlarının silinmesiyle ilgili, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından, sahte hard disk raporu hazırlayan ve hard disk üzerinde oynadığı iddia edilen Serkan Akyıldız, şirket çalışanları Metin Almalı ve Murat Kablan'ın Ergenekon soruşturması kapsamında ifadesinin alınması bekleniyor.

TÜBİTAK İNCELEME BAŞLATTI, ANKARA BÖLGE MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINDI

OYAK yönetiminin; TÜBİTAK'ın hard diskler üzerinde incelemeye başlaması üzerine Ankara Bölge Temsilcisi Serkan Akyıldız'ı 2010 Ocak ayında görevden aldığı öğrenildi. OYAK yetkilileri, Serkan Akyıldız'ı neden görevden aldıkları konusunda açıklama yapmazken, Metin Almalı ve Murat Kablan'ın kurumda çalışıp çalışmadığı konusunda bilgi vermediler.



1- SERKAN AKYILDIZ, METİN ALMALI VE MURAT KABLAN'IN HAZIRLADIĞI SAHTE HARD DİSK RAPORU FORMU

OYAK Savunma ve Güvenlik Sistemleri'nde görevli Serkan Akyıldız, Metin Almalı ve Murat Kablan tarafından hazırlanan ve Danıştay'da görevli Celalettin Yüksekkaya'ya verilen sahte servis formu şöyle:

Servis Başlangıcı: 17 Mayıs 2006 14:45

Servis Bitişi: 17 Mayıs 2006 15:05

MÜŞTERİ:

T.C Danıştay Başkanlığı
Ihlamur Sokak Necatibey

ANKARA

PROJE ADI: CC TV SİSTEMİ

ÇAĞRI / ZİYARET NEDENİ: Cihaz Kayıtları

TESPİT EDİLEN ARIZA: Hard Disklerin Arızalı Olması

YAPILAN İŞLEM: 16 Mayıs 2006 tarihinde saat 16:00'da alınan kayıt cihazının teknik kontrolleri sırasında hard diskinin arızalı olduğu tespit edilmiştir, geçmiş görüntülerle ilgili herhangi bir dosya kurtarılamamıştır. Cihaz hard diskleri ve yazılım formatlanarak arızalı hard diskler yenileriyle değiştirilmiştir. Yazılım yeniden yüklenmiştir.

YAPILMASI GEREKENLER: Cihazın hard diskleri yenileriyle değiştirilmiş ve serviste teste tabi tutulmaktadır.”



2- BU DA OYAK GÜVENLİK'İN HAZIRLADIĞI SAHTE RAPOR

OYAK Savunma ve Güvenlik Sistemleri A.Ş tarafından 25 Mayıs 2006 tarihinde Danıştay Başkanlığı'na gönderilen sahte ikinci hard disk raporu şöyle:

“Sayı: Gn. Md. Yrd. 2006 / 0 35
Konu: Dijital görüntü kayıt cihazı hk.
25 Mayıs 2006
DANIŞTAY BAŞKANLIĞINA / ANKARA

Bilindiği üzere Başkanlığınız merkez binasına montajı yapılan mülkiyeti Başkanlığınıza ait dijital görüntü kayıt cihazının arıza yaptığı hususu 16 Mayıs 2006 tarihinde tarafımıza bildirilmiş ve teknik servisimizce arızanın mahallinde giderilemeyeceğinin tespiti üzerine anılan cihaz aynı gün sökülerek servise intikal ettirilmiştir.

Teknik servisimizce cihaz üzerinde yapılan incelemede, voltaj dengesizliğinden dolayı cihazın “hard disk”inin ciddi hasar gördüğü tespit edilmiştir. Bu nedenle anılan cihaz yerine yeni bir cihazın montajı amacıyla 17 Mayıs 2006 günü sabahı Danıştay binasına gelinmiş ancak menfur saldırı nedeniyle cihazın montajı öğleden sonra gerçekleştirilebilmiştir. Diğer yandan arızalı cihazın servise getirilmek üzere söküldüğü saate kadar kaydedilen görüntülere ise ulaşılamamıştır.

Konuyla ilgili olarak, cihazın üretici firmasıyla uzman personelin “hard disk”e kaydedilen arıza öncesi görüntüleri kurtarma çalışmasında teknik danışmanlık yapmak üzere gönderilmesi için temasa geçilmiş ve üretici firma tarafından bu isteğimiz kabul edilmiştir.

Gelişmeler ışığında, bundan sonra tarafınızca yapılması istenen hususlardaki talimatlarınızın şirketimize yazılı olarak iletilmesi hususunu, tensiplerinize arz ederiz.

Saygılarımızla

OYAK Savunma ve Güvenlik Sistemleri A.Ş”

***
VAKİT- KENAN KIRAN

Etiketler :