Ve Obama Ankarada

Ve Obama Ankarada

ABD Başkanı Barack Obama, resmi ziyaret için temaslarda bulunmak üzere Türkiye ziyaretinin ilk ayağı Ankara'ya geldi.

ABD Başkanı Hüseyin Barack Obama'yı taşıyan Air Force One uçağı, dün akşam saat 21.10'da Ankara'ya indi. Obama, yaklaşık 20 dakika boyunca güvenlik önlemleri için uçakta bekletildi. Uçaktan tek başına inen ABD Başkanı'nı Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, Ankara Valisi Kemal Önal, Belediye Başkanı Melih Gökçek ve ABD Büyükelçisi James Jeffrey karşıladı.

YOĞUN ÖNLEMLER ALINDI

Obama'yı görüntülemek isteyen basın mensupları olağanüstü güvenlik taramasından geçirilirken, şaşırtmaca için zırhlı iki ayrı Limuzin bekletildi ancak dublör kullanılmadı. Araçların birine Obama binerken, diğerinin arka koltuğu boş bırakıldı. Araçlar, iki farklı güzergah izleyerek ABD Başkanı'nın kaldığı Sheraton Oteli'ne gitti. Otelin 24 katlı kule binası bir günlüğüne tamamıyla Obama ve ekibine tahsis edilirken, otelin çevresindeki binalar ile cadde ve sokaklarda da yoğun önlemler alındı.

İLK ZİYARET ANITKABİR'E

Obama'nın Ankara'daki resmi temasları bugün başlayacak. Anıtkabir ziyareti ve Çankaya Köşkü'nde Cumhurbaşkanı Gül'le ortak basın toplantısından sonraki durak TBMM olacak. Obama, 14.30'da Meclis'e gelecek ve TBMM Başkanı Toptan ile görüşecek. Ardından da CHP lideri Baykal, MHP lideri Bahçeli ve DTP lideri Ahmet Türk ile bir araya gelecek. Obama 15.00'te Genel Kurul kürsüsüne çıkarak 45 dakikalık bir konuşma yapacak.

ANKARA SÜSLENDİ

Başkent'te ABD Başkanı Hüseyin Barack Obama'nın bugün kullanacağı yollar, konaklayacağı Sheraton Oteli ile temaslarını yapacağı binaların çevresinde temizlik ve bakım yapıldı. Elektrik direklerine yan yana Türk ve ABD bayrakları asıldı.

OBAMA'YA ERKEN PROTESTO

Obama, gelişi öncesinde çok farklı gruplar tarafından protesto edildi. Ankara'da toplanan İlmi ve Kültürel Araştırmalar Vakfı üyeleri, Obama'nın göreve gelişinin yalnız "imaj değişikliği" olduğunu savundu. Taksim'de toplanan Türk Solu Dergisi çalışanları Obama'ya tepki gösterdi.

DTP'DEN 'KÜRT DOSYASI'

NATO Genel Sekreterliği görüşmelerinde "Roj TV'nin kapatılması şartı"nın gündeme gelmesi, DTP lideri Ahmet Türk'ün bugün Obama ile yapacağı görüşmenin gündemini de değiştirdi. Türk, Obama'ya "Bir halkın sesi olan televizyonun pazarlık konusu edilmesi düşündürücü" diyerek, "Kürt Dosyası" sunacak.

Etiketler :