Yanardağının gölgesinde bayram

Yanardağının gölgesinde bayram

Endonezya Ulema Meclisi'nin aldığı karar dolayısı ile Endonezyalılar Kurban Bayramı'nı bugün kutluyor. Merapi yanardağının gölgesinde halk bayram namazı kıldı ve felaketlerin son bulması için dua etti.

 

Endonezya'da Java adasındaki Merapi yanardağı sakinleşirken, çevre köylerdeki halk da evlerine dönmeye başladı. Yanardağ yakınındaki Jaten köyü sakinleri evlerine dönerken, halk bayram namazı kıldı ve felaketlerin son bulması için dua etti.

Geçtiğimiz 26 Ekim'de püskürmeye başlayan Merapi yanardağı zirvesinden halen dumanlar çıkarken, çevredeki insanlar için Kurban Bayramı ümitlerin ve dayanışmanın arttığı gün oldu. Son günlerde Merapi yanardağındaki aktivliğin azalmasını fırsat bilen halk köylerine dönmeye başladı.

Kurban Bayramını Merapi'nin gölgesinde geçiren Jaten köyü sakinleri ise bayram namazı kıldı ve felaketlerin son bulması için dua etti. Namaz sonrası halk toplu bayram yemeği yedi.

Merapi yanardağından dolayı bugüne kadar 200 den fazla insan yaşamını yitirmiş ve binlerce insan yerleşim yerlerini terk etmek zorunda kalmıştı.

Etiketler :