“Yapay Zeka Çağında Sosyal Bilimler”

“Yapay Zeka Çağında Sosyal Bilimler”

Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım ARICAN, Ankara Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu’nda konferans verdi.

6 Aralık 2022 tarihinde okulun konferans salonunda gerçekleşen, öğrenciler ve öğretmenlerin büyük il gösterdikleri programda “Yapay Zeka Çağında Sosyal Bilimler” konulu bir konuşma yapan Genel Başkan Arıcan günümüzde bilim ve robotik teknolojinin gelişmesine paralel olarak çeşitli endüstrilerde kullanılan ve pek çok yeteneği beraberinde taşıyan yapay zeka ile ilgili yapılan çalışmaların hız kazandığını söyledi.

Yapılan çalışmalara bakıldığında şimdiye kadar birçok alanda insanlığa faydasına olan yapay zekanın daha da gelişeceğinin anlaşıldığını ancak bu gelişmelerin insanlığı nereye götüreceğinin de hesaplanması gerektiğini belirten Arıcan, daha adil, iyi, kolay yaşanılabilir bir dünya için sosyal bilimlerin hayatımızdaki yeri ve öneminin çok daha artacağını vurguladı.

Programın sonunda Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan’a plaket takdim edildi.

Arıcan, okul yönetimi tarafından öğrencileri motive etmek amacıyla ülkemizin önemli üniversite adlarının okla gösterildiği “Üniversite Köşesi” nin açılışına da katıldı.

2-002.jpg3-004.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.