“Yeni Normalde Mühendislik, Mimarlık ve Toplum” temalı Zirvemizin ilk günü tamamlandı

“Yeni Normalde Mühendislik, Mimarlık ve Toplum” temalı Zirvemizin ilk günü tamamlandı

Mimar Sinan Mühendisler Birliğinin geleneksel hâle gelen zirve programlarından 8.si olan ve “Yeni Normalde Mühendislik, Mimarlık ve Toplum” teması odağında çevrimiçi olarak gerçekleşen zirvede ilk gün geride kaldı...

Zirvenin sunuculuğunu gerçekleştiren Yekta Tok, söyleşilerin verimli ve keyifli geçmesini temenni ederek açılış konuşması için mikrofonu MSMB Genel Başkanı Kemal Kaptaner’e devretti. Tam 1 yıl önce Alanya’da düzenledikleri zirvenin ana temasının “Dijital Dönüşüm” olduğunu aktaran Kaptaner, 2019 Aralık ayında Çin’de ortaya çıkan ve Mart ayında ülkemizde de görülmeye başlayan Coronavirüs (Covid-19) vakalarıyla birlikte artık daha dijital bir çağ yaşandığını ve bu yılki zirvenin de çevrimiçi olarak gerçekleştiğini belirtti. Alanında uzman birçok değerli akademisyen, mühendis, mimar, bürokrat ve teknokratı bir araya getiren zirvenin dijital dönüşüme iyi bir örnek olduğunu vurgulayan Kaptaner, panel konularından ve konuşmacılarından kısaca bahsederek bütün izleyicilere keyifli ve verimli bir program olması temennisinde bulundu.

Kaptaner’in ardından yayına bağlanan Prof. Dr. Sadettin Ökten yaklaşık 35 dakika süren öz bir konuşma ile pandemi sürecine dair değerlendirmelerde bulundu. “Yeni Normalde Medeniyet ve Toplum” teması üzerine şekillenen konuşma izleyicilerden yoğun ilgi görürken konuşma sonunda Ökten adına Beykoz Göllüce mevkiinde dikilen 8 adet fidanın sertifikası zirve hatırası olarak kendisine sunuldu.

Sadettin Ökten’in konuşmasının ardından eşzamanlı oturumlara geçildi. İlk oturum “Yeni Normalde Enerji” konusu etrafında şekillenirken oturumun moderatörlüğünü Tuz Gölü Gaz Depolama Şirketi Genel Müdürü Fazıl Şenel üstlendi. Enerji Bakanı Danışmanı Oğuz Can, Çalık Petrol Arama Üretim A.Ş. Genel Müdürü Bayram Kara, EPİAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ertürk ve Dışişleri Bakanlığında Enerji Danışmanı olarak görev yapan Hüseyin Caner Can ise oturumun konuşmacıları olarak kendilerine ayrılan süreler içerisinde görüşlerini ifade ettiler.

Yeni Normalde Enerji” oturumuyla eşzamanlı gerçekleştirilen diğer oturumun teması “Yeni Normalde Şehirler” oldu. Saydam Tasarım’ın kurucusu Mimar Mustafa Tutar moderatörlüğünde gerçekleşen oturumda Mi’Mar Mimarlıktan Mimar Ahmet Yılmaz, Marmara Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Dr. Cemil Arslan ve Nun Mimarlıktan Celâleddin Çelik pandemi süreciyle birlikte yeni normal olarak nitelendirilen dönemdeki şehir tahayyüllerini masaya yatırdı.

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercan Öztemel’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Yeni Normalde Teknoloji ve Patent” başlıklı diğer oturumda ise SYG Genel Müdürü Prof. Dr. Tarık Özkul, Medipol Üniversitesinden Prof. Dr. Hüseyin Arslan ve Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan konuşmacı oldu.

Teknoloji ve patent temasıyla yakın ilişkili olan üretim konusu ise “Yeni Normalde Üretim” başlığıyla bir sonraki oturumda masaya yatırıldı. Sakarya Uygulamaları Bilimler Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Veysel Türkel’in moderatörlüğünü yaptığı oturumun konuşmacıları ise TUSAŞ Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Prof. Dr. Temel Kotil, ETİ Maden Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serkan Keleşer, Lufian Tekstil CEO’su Emin Gümüştepe ve C2Tech Kurucu Ortağı Dr. Faruk Sarı oldu.

Gerçekleşen bütün oturumların sonunda izleyicilerin internet üzerinden yönelttikleri sorular cevaplandı.

Zirve sunucusu Yekta Tok, zirveye katılan bütün konuklar için zirve anısına Beykoz Göllüce mevkiinde 8’er adet fidan dikildiğini belirterek dikilen fidanların sertifikasını konuklara takdim etti. İlk günkü oturumları yoğun ilgiyle karşılaşan zirvenin program kayıtları Mimar Sinan Mühendisler Birliğinin web sitesinde ve sosyal medya hesaplarında dileyenler tarafından yeniden izlenebilecek.

—————————————————————————————————————————

Zirve Websitesi: zirve.msmb.org.tr

MSMB Youtube Hesabı: youtube.com/MSMBgenelmerkez

MSMB Twitter Hesabı: twitter.com/MSMBGenelMerkez

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.