Yeni Rixos Dünya'nın 8. Harikasında

Yeni Rixos Dünya'nın 8. Harikasında

En büyük bina, en büyük AVM gibi dünyada ‘en’lerin ülkesi olarak bilinen Dubai’de ilk otelini görkemli bir törenle açan Rixos, bölgede otel sayısını 4’e çıkaracak.

Türkiye’nin otelcilik ve turizmde dünyaya ihraç ettiği en önemli markası Rixos Hotels, sektörde ‘Şampiyonlar Ligi’ olarak kabul edilen Dubai’de yeni otelini hizmete açtı. Rixos Hotels’in Birleşik Arap Emirlik-leri’ndeki (BAE) ilk oteli Rixos The Palm Dubai, dünyanın 8. harikası olarak anılan, ünlü Palmiye Ada-sı’nın en prestijli bölgesinde. Otel, Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince’nin ev sahipliğinde, Dubai Emiri El Maktum, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Ömer Çelik ve Hüseyin Çelik ile Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın yanı sıra çok sayıda işadamının katıldığı törenle hizmete girdi.

Tören öncesi gazetecilerle sohbet toplantısı düzenleyen Tamince, Antalya’dan dünyaya giden bir yolda yolculuğa başladıklarını ve yurt dışındaki diğer yerler gibi Dubai’de de otel açmalarının son derece sevindirici bir gelişme olduğunu söyledi. Tamince, uluslararası Türk markalarının artmasının kendilerine cesaret verdiğini, kendi teşebbüslerinin de başkalarına örnek teşkil ettiğini belirtti. Dünya markası olmanın yolunun Dubai’den geçtiğini belirten Tamince, Dubai’nin dünyaya hep ‘en’leri tanıttığını, en lüks otel, en yüksek bina, en büyük alışveriş merkezi gibi ‘en’lerle dünya medyasında büyük yer edindiğini söyledi.

 

Şampiyonlar Ligi’ne çıktık

Tamince “Biz de bu trendleri gördükçe dedik ki, ‘bizim için adeta şampiyonlar ligi olabilecek bu yerde, biz mutlaka olmalıyız’. Bizim için olmazsa olmaz bir destinasyon diye, Dubai’de teşebbüslerimizi gerçekleştirdik. Bu tesisle dünyanın en önemli, en büyük yapay adasında, benim inancım adanın en önemli lokasyonunda, güzel, butik, herkese hitap edecek, insanın çok rahatlıkla birkaç gününü zevkle geçirebileceği, dinlenebileceği özel bir ortam oluşturduk” dedi. Tamince, ‘en’lerin ülkesinde olmalarının kendileri için hem kolay hem de çok zor olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Rixos’un Türkiye çıkışlı olması bir avantaj. Çünkü biz kendi misafirperlerliğimizi, kendi mutfağımızı, kendi insanımızın güleryüzünü, değişik bölgelerimizdeki artıları buraya getirip dünyadan buraya gelen insanlarla tanıştırmak istiyoruz. Bu tesisi yiyecekiçecek konseptinde oluşturduk. Arkadaşlarımız aylarca süren araştırma sonrası Türkiye’nin 7 bölgesinin mutfağını Dubai’ye taşıdı.”

İKİ ÜLKENİN ZİRVESİ BULUŞTU Dünya turizminin önemli merkezlerinden biri sayılan Birleşik Arap Emirlikleri’ne bağlı Dubai’de, Türkiye Rixos Hotels zincirinin en yenihalkası Rixos The Palm Dubai’nin açılış kurdelesi Dubai Emiri El Maktum, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Ömer Çelik ve Hüseyin Çelik, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Rixos Hotels Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince’nin katıldığı bir törenle kesildi. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Fettah Tamince, Dubai Şeyhi El Maktum’a otel hakkında bilgi verdi. (Sağda)

Yatırımcılardan Rixos markasına bölgede 2 mİlyar dolar yatırım

Dubaİ’de ilk tesislerini açan Rixos Hotels, bölgede toplam 4 otele ulaşmayı hedefliyor. Fettah Tamince, kendilerinin otel işletmeciliği yaptığını hatırlatarak “Yatırımcılar, bölgede Rixos markasıyla işletilecek toplam 2 milyar dolarlıkyatırım yapacaklar. Rixos Grubu olarak bizim toplam yatırımız da 100 milyon dolar olacak” dedi. 2 hafta önce yine BAE’nin en önemli emirliklerinden biri olan Resül Heyme Emirliği’yle çok önemli bir projeye imza attıklarını anlatan Tamince, o projeyle bölgenin en büyük te-sislerinden birinin yıl sonunda açılacağını söyledi. Tamince, bu tesisin haricinde 2 tesisle ilgili görüşmelerinin de son aşamaya geldiğini, onların da önümüzdeki 1-2 ay içinde imzalanacağını ve birkaç ay içinde bölgenin en önemli oyuncularından biri haline geleceklerini vurguladı. Özellikle Rusya, Orta Asya, Doğu ve Batı Avrupa’daki müşteriler ile Türkiye’deki yerli müşterilerini Dubai’ye taşımak istediklerini belirten Fettah Tamince, oda fiyatlarının sezonuna göre kahvaltıdahil 600-1.200 dolar arasında değişeceğini söyledi.

Doğu ve Batı’nın sentezi Türk misafirperverliğini BAE’ye taşıyacak olan Rixos The Palm Dubai, 233 oda ve 28 rezidanstan oluşuyor. Otel, çağdaş ve lüks mimariyle yapılan geleneksel Türk dokunuşlarla dikkat çekiyor. Her odanın deniz manzarasına sahip olduğu otelde, olimpik yüzme havuzu, özel plaj, SPA ve spor aktiviteleri yer alıyor.

Uluslararası Antalya Üniversitesi’ne yabancı akını

Grup olarakyeni projelerinden de bahseden Tamince, turizm sektörüne lider yetiştirmek için, Türkiye’nin en fazla yabancı öğrenci alacak üniversitesi Uluslararası Antalya Üniversitesi’nin Eylül’de hizmete açılacağını ve yine Antalya’da Avrupa’nın en büyük tema parkının da yıl sonuna kadar temelinin atılacağını belirtti. Tamince, Uluslar-arası Antalya Üniversitesi’nde kampüs in-şaatının tamamlanmak üzere olduğunu belirtti. Üniversitenin dünya tanıtımının sürdüğünü kaydeden Tamince “25 ülkede tanıtım yaptık. 5 binin üzerinde başvuru geldi. Ancak YÖK’ün yabancı öğrenci kontenjanına göre 600-700 yabancı öğrenci olacak. Böylece Türkiye’deki en fazla yabancı öğrencisi olan üniversite haline getirecek” dedi. Fettah Tamince’nin verdiği bilgilere göre Uluslararası Antalya Üniversitesi yabancı dil konusunda da oldukça iddialı olacak. Dil eğitimi için Amerika’nın Wis-consin Üniversitesi’yle anlaşma yapılmış.

Otel sayısı 23’e çıkacak

Rixos Hotels olarak bu yıl 6 yeni otel açacaklarını kaydeden Tamince, bu otellerin 5’inin yurt dışında olacağını kaydetti. Tamince, Nisan ayında İstanbul Pera’daki otellerini hizmete alacaklarını belirtti. Grup olarak 2011’de 1.3 milyar ciro ettiklerini de kaydeden Tamince, Rixos Hotels’in cirosunun 400 milyon dolar olduğunu söyledi.

1.70-1.80 bandındaki kur herkes için iyi

Yılın ilk iki ayında sert dalganan kurun şu anda bulunduğu seviyenin turizmciler açısından iyi olduğunu kaydeden Fettah Tamince “1.7-1.8 arasındaki kur, hem turizmciler hem de ihracat ve yurt dışı müteahhitlik sektörü açısından olumlu” dedi. Avrupa’daki borç krizinin sektöre yansımaları konusunda ise Tamince, şunları söyledi: “Avrupalı turist artık fiyat ve hizmet konusunda daha seçici. Bu yüzden Türkiye olarak ön plana çıkıyoruz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.