Yetimler Derneği 14. Olağan Genel Kurulu yapıldı.

Yetimler Derneği 14. Olağan Genel Kurulu yapıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu:- "Siyasiler olarak yapmamız gereken, sizin sıkıntılarınızı dinlemek. Milletvekilleri olarak bu sıkıntıları Meclise yansıtıyoruz, yansıtmaya devam edeceğiz"...

ANKARA (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, emeklilerin sıkıntılarının farkında olduklarını belirterek, "Milletvekilleri olarak bu sıkıntıları Meclise yansıtıyoruz, yansıtmaya devam edeceğiz." dedi.

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimler Derneği 14. Olağan Genel Kurulu, Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde toplandı.

Açılışta konuşan Kuşoğlu, emeklilerin yaşadığı sorunların farkında olduklarını söyledi.

Emeklilerin durumunun masaya yatırılması gerektiğini dile getiren Kuşoğlu, "Bizim siyasiler olarak yapmamız gereken, buraya gelip sizin sıkıntılarınızı dinlemek. Bu millettin, emeklinin kıymetini bilmesi lazım. Ben de bir emekliyim. Tedavi olamıyoruz, yakınlarımızı tedavi ettiremiyoruz. Biz milletvekilleri olarak bunları Meclise yansıtıyoruz, yansıtmaya devam edeceğiz." diye konuştu.

Kuşoğlu, emeklilerin sağlık hizmetlerinden yeterince faydalanamadığını, sağlık hizmetlerinin niteliğinin her geçen gün düştüğünü savundu.

Emekli aylığının asgari ücretin bile altında olduğunu belirten Kuşoğlu, bu şartlar altında geçinmenin mümkün olmadığını söyledi. Kuşoğlu, "Emekliler torunundan, çocuğundan, çevresinden utanıyorlar." ifadelerini kullandı.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ da Türkiye'nin problemlerinin çok ağır olduğunu belirterek, "Benim babam, yıllar önce emekliye ayrıldığında bir ev, bir araba aldı. Şimdi siz emeklisiniz, hadi bir ev alın, hadi bir araba alın." diye konuştu.

Siyasi partilerin araç olduğunu anlatan Özdağ, "Emekliler, oy verirken bunu göz önünde bulundurun. Bizi ve iktidarı sorunlarınız konusunda sıkıştırın." dedi.

- "Katkısız sağlık hizmeti istiyoruz"

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimler Derneği Genel Başkanı Satılmış Çalışkan da konuşmasında, emeklilerin yaşadığı sorunlara dikkati çekti.

Emekliler arasındaki ücret uçurumunun giderilmesi, çalışanlara yapılan ücret artışının emeklilere de yansıtılması gerektiğini dile getiren Çalışkan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bizler bu yaşlı günlerimizde kimseye muhtaç olmadan yaşayabileceğimiz emekli maaşı almak istiyoruz. Emekli Sandığı emeklisinde olduğu gibi işçi ve Bağ-Kur emeklisine de katsayı sistemi getirilmeli. Gençliğini, hayatının en verimli çağını devletine, milletine hizmet ederek geçiren emeklilerimize ekonomik, kültürel, sosyal olanaklar sunmak, hak ettikleri onurlu yaşamı sağlamak sosyal devlet ve insanlık anlayışı gereği, iktidarların en önemli görevidir."

Hastanelerde muayene olmak için uzun süre randevu beklediklerini, bunun da emeklileri özel hastanelere yönelttiğini ifade eden Çalışkan, "Emekli, özel sağlık kurumlarına gitmek istemiyor. Devletimizden geçinebileceğimiz bir aylık ve huzurlu alabileceğimiz katkısız sağlık hizmeti istiyoruz." dedi.

Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimler Derneği 14. Olağan Genel Kurulu, seçimlerle sona erdi. Çalışkan, seçim sonucunda yeniden genel başkan seçildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.