YGS Başvuruları Sona Eriyor

YGS Başvuruları Sona Eriyor

Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nın (YGS) uzatılan başvuru süresi bugün 17.00'de sona erecek.

YGS için son çağrı

Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nın (YGS) uzatılan başvuru süresi bugün 17.00'de sona erecek. ÖSYM, 12 Şubat'ta sona erecek başvuru süresini 16 Şubat'a kadar uzatmıştı. YGS'ye, öğretim yılında ortaöğretim kurumlarının lise veya dengi okullar ile açıköğretim lisesinin son sınıfında okuyan öğrenciler, ortaöğretim kurumlarının son sınıflarında beklemeli durumda bulunanlar, ortaöğretim kurumlarının dışarıdan bitirme sınavlarına girenler, ortaöğretim kurumlarını bitirmiş olanlar, ortaöğretimlerini yabancı ülkelerde yapanlardan durumları bu şartları taşıyanlar başvurabilecek.

Yarımağan: Katsayıyı kafaya takmayın

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'a ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan'dan destek geldi. Farklı katsayı uygulamasını doğru bulmadığını daha önce ifade eden Ünal Yarımağan, katsayı konusundaki belirsizlik ile ilgili “Adaylar buna çok fazla kafayı takmasınlar. Başvurularını yapsınlar. Sınav tarihi değişmeyecekmiş gibi hareket etsinler” diye konuştu.

SINAV TARİHLERİ DEĞİŞMEYECEK

Şu anda sınav tarihlerinin değişmesini gerektirecek bir durum olmadığını söyleyen Yarımağan “Ancak önümüzdeki dönemde gelişmeler nasıl olur? Benim tahminim değişmeyeceği yönünde. Adaylar sınav tarihleri değişmeyecekmiş gibi hareket etsin istiyoruz” diye konuştu.
 

Etiketler :