YGS sonuçlarına isyana çağırdı!

YGS sonuçlarına isyana çağırdı!

(YGS) Türkiye başarı sıralamasında Ardahan'ın son 3 il arasında yer almasına tepki göstererek, ''Bu millet bir yemek için yürürken, çocuğunun geleceği için neden yürümüyor? dedi.

Prof. Dr. Korkmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, Ardahan'ın YGS'deki durumunun kendilerini derinden üzdüğünü belirterek, vatandaşın bu başarısızlığa tepki göstermesi gerektiğine inandığını söyledi.

Ardahanlı bir grup esnafın, Ardahan Üniversitesinin 2009-2010 eğitim-öğretim yılı açılışı sırasında, Ardahan'a gelen misafirlerin çevre illerde konaklamasına tepki olarak yürüyüş yaptığını anımsatan Rektör Korkmaz, şunları kaydetti:

''Buradan Ardahanlılara sesleniyorum. Bir yemek için yürüyüşe geçen insanlar, çocuklarının bu üniversitedeki durumu için neden yürümüyorlar? Kendilerini kınıyorum. Neden onların geleceği, onların var oluşları, onları ilgilendirmiyor? 3 kuruş onları ilgilendiriyor. Bu duruma duyarsız kalan herkesi kınıyorum.''

''SONUÇ HİÇ DE SÜRPRİZ DEĞİL''

Rektör Korkmaz, Ardahan halkının her şeyden önce eğitimde yaşanan sorunlara el atması gerektiğini de vurgulayarak, ''Ardahan'dan 60 öğretmen tayinci olurken, atanan sadece 3 öğretmen oluyor. Bu durumla nasıl bir sonuç beklersiniz? İşte Ardahanlılar bunun için yürümezse sesleri bu iş için çıkmazsa, durum böyle olur. Sonuç hiç de sürpriz değil'' diye konuştu.

Ardahanlıların toplanıp Başbakanlığa çıkmaları gerektiğini savunan Prof. Dr. Korkmaz, ''Ardahan halkı kendi iradesini ortaya koyacak ve gerekirse Sayın Başbakanımıza çıkacak. Hiç kimseyi araya koymadan Başbakanımızla bu konuyu görüşecekler'' diye konuştu.

haberturk.com

Etiketler :