YÖK başkanı tohum tehlikesinde ısrarlı

YÖK başkanı tohum tehlikesinde ısrarlı

YÖK başkanı tohum tehlikesinde ısrarlı

Özcan: Allah'tan bizim tohumlarımız genetikleri ile oynanmış tohumlar değil. Nasıl üretiyorsak öyle satıyoruz. Ama ben dışarıdan aldığımız tohumların o kadar masumane olmadığını bazen düşünüyorum.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, ABD ve İsrail'in ürettiği GDO'lu domateslerle 20 yıl içinde bir milleti yok edebileceği tezinde ısrarlı. Özcan, bugün katıldığı Turgut Özal Üniversitesi akademik yılı açılışında 'Ben dışarıdan aldığımız tohumların o kadar masumane olmadığını düşünüyorum' dedi.

AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Turgut Özal Üniversitesi 2010-2011 eğitim-öğretim yılı açılıştörenine katıldı.

Törende yaptığı konuşmada domates tohumu konusunda yaptığı açıklamalar nedeniyle çeşitli tartışmalar çıktığını anlatan Özcan, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ile seyahatte karşılaştığını belirterek, Türkiye'nin 27 milyon dolarlık ABD ve İsrail'den tohum aldığını buna karşılık 144 milyon dolarlık tohumu dışarı sattığını kaydetti.

DIŞARIDAN ALAN TOHUMLAR MASUM DEĞİL

Özcan, “Allah'tan bizim tohumlarımız genetikleri ile oynanmış tohumlar değil. Nasıl üretiyorsak öyle satıyoruz. Ama ben dışarıdan aldığımız tohumların o kadar masumane olmadığını bazen düşünüyorum. Böyle bir tehlikeye işaret ediyorum. Esasında işaret etmek istediğim şey üniversitelerin burada etkin rol almasıdır” dedi.

Türkiye'de buğday tohumlarının yüzde 5'nin üniversiteler, yüzde 40'ının özel sektör ve yüzde 55'inin Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından üretildiğini ifade eden Özcan, “Benim dikkati çekmek istediğim husus bu. Yoksa ne Tarım Bakanını ne de Sağlık Bakanını burada eleştirmektir. Gerekirse o da yapılır ama amaç o değil. Amaç üniversitelerin çok önemli rollerinin olduğunu vurgulamaktır”diye konuştu.
 

Etiketler :