Yüksek Yargı Neye Talip?

Yüksek Yargı Neye Talip?

Eğitim Komisyonu eski Başkanı Altıkulaç: Anlaşılan yüksek yargı ülkeyi yönetmeye talip...

TBMM Eğitim Komisyonu eski Başkanı Tayyar Altıkulaç, Danıştay'ın katsayı düzenlemesini iptal kararını, "Anlaşılan yüksek yargı, ülkeyi yönetmeye talip. Danıştay'ın yansız olduğunu ve kararlarının hukuka uygun olduğunu savunabilecek bir kimse olduğunu düşünemiyorum." şeklinde değerlendirdi.

Tayyar Altıkulaç, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, kararın kendisi için sürpriz olmadığını belirterek, "Bundan sonra alınacak kararlarda, bir protokol imzalayıp Danıştay'ın da ortak olacağını belirtsinler de iş bitsin. YÖK-Danıştay kavgasından millet bıktı, usandı. Bu ülke çocuklarına yazık değil mi?" diye konuştu.

YÖK'ün aldığı kararların Danıştay tarafından onaylanmayacağının bir kez daha ortaya çıktığını ifade eden Altıkulaç, "Danıştay'ın yansız olduğunu, kararlarının hukuka uygun olduğunu savunabilecek bir kimse olduğunu düşünemiyorum. Alınan kararın hukuki olmadığına eminim, ama nasıl bir karar olduğuna siz karar verin." dedi.

Altıkulaç, İstanbul Barosu'nun konuyla ilgili yargıya başvurma yetkisinin olup olmadığı konusunun da 'skandal' olduğunu vurguladı.

 

Etiketler :