Zil çalıyor! Haydi Okula!

Zil çalıyor! Haydi Okula!

2010-2011 eğitim öğretim yılının ilk ders zili yarın çalıyor. Yaklaşık 16 milyon öğrenci ders başı yapacak.

Nebahat KOÇ'un haberi

Yaz  tatili bitti, okullar açılıyor. Türkiye genelinde yaklaşık 16 milyon öğrenci için yarın ders zili çalacak. 3 milyon öğrencinin ders başı yapacağı İstanbul'da, toplu taşıma araçları sabah saat 06:00'dan 13:00'e kadar ücretsiz. Okul servis araçları da, üç gün boyunca okul çevresindeki İspark otoparklarında ücret ödemeyecek.
İstanbul'da trafik kaosuna karşı önlemler şöyle:
- Okul çevresinde trafik tedbirleri alınacak, mevcut yol-kazı çalışmaları yapılmayacak,
- İETT 2100 olan araç sayısını 2500'e çıkaracak. Sirkeci-Harem arası ek arabalı vapur sefer yapacak, okul servisleri arabalı vapurlardan öncelikle yararlanacak,
- Trafik akışını sağlamak için 7 bin polis görev yapacak. İl Jandarma Komutanlık  sorumluluk bölgesinde 6000 personel, okul çevrelerinde bin 500 zabıta görev alacak.
- Tünel, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Beylikdüzü, Boğaziçi Köprüsü, Beşiktaş, Kadıköy ve Kozyatağı'nda 3 gün süreyle 7 çekici ücretsiz olarak hizmet verecek. 'Park et, metrobüsle devam et' güzergahı üzerinde bulunan 8 otopark da 20-22 Eylül tarihleri arasında ücretsiz olacak.

Karnı ağrıyabilir iştahsız olabilir
TÖDER Akademik Direktörü Prof. Dr. Adil Çağlar, velilere uyarılarda bulundu:
- Okul, hayatın tek konusu haline getirilmemeli.
- Çocuğun okulu sevmesi için okul gereğinden fazla övülmemeli. Çocuk okula, 'okul cennet, öğretmen melek' algısıyla başlarsa, olumsuzluklar hayal kırıklığına uğratabilir.
- Alınacak okul araç ve gereçlerinde abartılı davranmayın. Fazla lükse kaçmayın.
- Tek çocuklar, küçük kardeşi olanlar ve aşırı koruyucu anne-baba tutumları ile yetişenler uyumda zorluk çekebilirler.
- İlk aylarda çocuk okula gitmemek için bahaneler uydurabilir. Örneğin 'Karnım ağrıyor' bahanesine sığınmak istediği zaman, gerçekten karnının ağrıyıp ağrımadığını bulun. Gerçekten hasta değilse, bu isteği karşısında kararsızlık göstermek onun bu tür bahaneleri daha sık yaratmasına yol açar. Dikkatli olmak gerekir.

İSTANBUL'DA KAMYONA YASAK GELDİ
İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi,  ilk hafta, sabah ve akşam saatlerinde trafik sıkışıklığını en aza indirmek için, Emniyet Müdürlüğü ile koordineli bir çalışma başlattı. Sabah 06.00-10.00 ile akşam 16.00-22.00 saatleri arasında ağır tonajlı kamyonların çevre yollarına girişi yasaklandı. İzin  verilen kamyonlar haricinde, çevre yolları ve boğaz köprülerine kamyon girişi de yasak. Şehir içi nakliye yapan ve transit geçen tüm ağır vasıtalar 10.00-16.00 ile 22.00-06.00 saatleri arasında otoyol ve katılım noktalarını kullanabilecek. 1. Boğaz Köprüsü'ndeki kamyonet ve kamyon giriş yasağı (resmi plakalı araçlar hariç) ise 24 saat uygulanıyor.

AKŞAM

Etiketler :