27 Sene Önce Kadir Gecesinde Neredeydim

Sevgili Dostlar, 


Bundan tam 27 yıl evvel 1994 senesinin Kadir Gecesinde Sultanahmet Camii’nde sabahladım. O gece sadece ibadet maksadıyla mı oradaydım? Hayır.
 
Daha bir yıl önce kurulmuş olan AKRA FM’in reklam müdürü olarak Sultanahmet Camii avlusunda yapılan Dini Yayınlar Fuarındaki stantta radyomuzu temsil ediyordum.
 
Yaklaşık 20 gün boyunca Ayasofya cephesinden avluya girişteki ilk stant AKRA FM’e aitti. Dolayısıyla standımızı görmeden geçmek mümkün değildi.
 
Peki 20 gün boyunca neler yapmıştım Sultanahmet Camii’nde?
 
* Fuarda yer alan yayınevleriyle tek tek görüşerek reklam almıştım.
 
* Reklam verenleri standımızda kurduğumuz telefonumuzla canlı yayına almıştım.
 
* Fuarı ziyarete gelen seçkin şahıslarla (Merhum Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş ve diğerleri) canlı yayın yapmıştım.
 
* İbrahim Sadri’nin sunduğu ana haberlere her gün bağlanarak, “Evet sevgili dinleyiciler şimdi Sultanahmet Camii’nde Dini Yayınlar fuarına bağlanıyor ve reklam müdürümüz Kemal Bozkurt’tan fuarla ilgili günlük gelişmeleri alıyoruz“ anonsuyla günlük gelişmeleri aktarmıştım.
 
* Senede bir kez (Allahu Alem) camiye gelenler bu vesileyle AKRA FM’i tanımış oldular. Trabzonspor eski Başkanı Mehmet Ali Yılmaz yanında eski milli hakem İhsan Türe ile standımızı görmüş “Ne bu arka FM?” demişti. Ben de, “Arka FM değil AKRA FM sayın Yılmaz” demiştim.
 
* Fuar boyunca belki de en önemlisi olan radyomuzla ilgili anket çalışması yapmış ve 10 binin üzerinde ziyaretçi anket doldurmuşlardı. Anketlerin tasnifini ise Hafize ablam gönüllü olarak yapmıştı.

 
Sevgili Dostlar,
 
Cumhuriyet tarihinde özel bir radyonun ilk kez hem de en iyi yerde stant açmasının ve bütün bu güzel işlerin arkasındaki kahraman kimdi sizce?
 
Bu kişi üç gün önce toprağa verdiğimiz merhum Dr. Hüseyin Emin Öztürk’ten başkası değildi.
 
Fuarda 20 gün boyunca maddi manevi kazanç elde ettiğim ve ömrü hayatımda unutulmaz bir Ramazan’ı yaşamama vesile olan aziz Genel Müdürüm. Sizi çok, ama çok sevmiştim. Bu fakire sunduğunuz imkanları unutmam mümkün değil.
 
Sizi bir yazıyla yad etmek de mümkün değil. Söz verdiğim kitabınızı yazmayı Rabbim bu gece hürmetine nasip eder inşaallah.
 
Ya Rab!
 
Bu gecenin hürmetine baki kalan bu kubbede hoş değil, çok hoş bir sadâ bırakan kulun Hüseyin Emin Öztürk’ü affeyle. Makamını âlâ eyle. Cennetinle ve cemalinle müşerref eyle. Efendimiz s.a.s’e komşu eyle. Çok sevdiği şeyhi merhum M. Es’ad Coşan ve bir ay evvel cenaze namazını kıldırdığı manevi babası Ali Yalçın ile birlikte haşreyle.
 
Ailesine ve biz sevenlerine de sabırlar ihsan eyle.whatsapp-image-2021-05-08-at-15-12-23-1-002.jpegwhatsapp-image-2021-05-08-at-15-17-59-002.jpegwhatsapp-image-2021-05-08-at-15-12-23-2-003.jpeg

 

 


 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum