Ahmet Müfit KUTLU

Ahmet Müfit KUTLU

AL KIZLARI ASKERE

B.

 

 

AL KIZLARI ASKERE

 

 

Dünyanın süper gücü ABD’nin  ordusu , dünyadaki disiplinli orduların başında gelir . Silahlı Kuvvetlerdeki her şey en küçük ayrıntısına kadar tespit edilmiş , sert ve tavizsiz kurallara bağlanmış , her türlü ihtiyacı karşılanmış bu süper orduda sonuçta yine her şey insanda başlayıp insanda bitmektedir .

 

ABD ordusundaki bir erin aldığı maaş ( 6-7 bin dolar) bizdeki bir Binbaşı’nın maaşının iki katıdır .

 

Daha çok gönüllülük esasına bağlı olarak erkek asker çok olmasına rağmen kadın asker sayısı da az değildir .

 

Kadın erkek ilişkilerinin iç içe olduğu Batı toplumlarında cinsel özgürlük karşılıklı rıza esasına bağlanmıştır . Bir erkek veya kız çocuğu her türlü cinsel ilişkiye açık ve genelde korumasız olarak yetişir .  Erkekler asker olur , iş hayatına atılır ama kadının bulunduğu her ortamda , içinden gelen  hayvani dürtülere karşı koymakta zorlanır .  Taciz ,tecavüz , çiftleşme ;  yemek yemek , uyumak gibi hayatının bir parçası olmuştur . Cinsel sapıklığın adı cinsel tercihtir .

 

The Miles Vakfı’nın  yaptığı bir araştırmaya göre Colorado’daki Hava Akademisi’nin % 12’si kadınlardan oluşmuş . Akademi’deki öğrenim safhasında bu kadınların % 17’si aşırı cinsel tacizle karşılaşmışlar .

 

Mezuniyetlerinde ise bu oran % 70’lere ulaşmış .

 

Demek ki çok çirkin olanlar yakalarını biraz kurtarabilmişler .

 

Disiplin ve kuralların bu kadar sıkı olduğu bir ortamda bile kadın askerler için sıkıntı bitmemiş . Tabiidir ki karşılıklı isteğe bağlı cinsel ilişkiler bu istatistiğin dışında kalmış .

 

Ekonomide çok önemli bir kural vardır “ İhtiyaçlar  tatmin edildikçe şiddetini artırır “ Bu öyle gerçekçi bir kuraldır ki ne kadar çok şeye sahip olursan ol , bu sahip olmanın sonu gelmez .

 

Amerikan ordusundaki kadın askerler havayı , sinirleri yumuşatmak , stres atmak , rahatlamak için mi düşünülmüş bilemiyorum ama sorunları daha da artırmaktan başka bir işe yaramamış .

 

Kadınlar inancımızda “fitne” yani “denenme , sınanma” sebebi olarak görülmekte olup gerçekten bu sınav  bir Müslüman’ın hayatında üniversite sınavlarını kazanmaktan daha zor geçmektedir .

 

Aylarca yuvasını , eşini görmeyen cefakar askerimiz köydeki ,kentteki kızlara, kadınlara tacizde bulunmaz . Geceleri şeytan girer rüyasına, sabah kalkar titreyerek soğuk suyla abdest alır.

 

Ama zor bu iş .

 

 Taa Osmanlı döneminde , sigarayı yakıp , sazını tıngırdatan , askerliğin kolay geçmesini dillendiren asker, nereden bilsin yüz yıl sonra aynı türkünün tekrar bu dağlarda yankılanacağını .. 

 

Oy Miralay ! Miralay !

Askerin alay alay

Al kızları askere

Askerlik olsun kolay …

 

Türküde , kızların askere alınması ile kolay olacağı zannedilen askerlik , kadınların da bulunduğu  ABD ordusunda bile kolay olmuyor .

 

PKK daki kadın militanlara gelince, o bitlilerin  ellerindeki silahlarla poz vermelerine bakmayın .  Onlar da mağaralarda geçen uzun kış gecelerindeki  asli görevleri olan “yemek ve yatak” hizmetlerinde hayli katkı sağlıyorlar  

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum