Alaman okullarında İslam din dersi

Kimilerinin kulağına hoş geliyor. Kimilerinin ise kulağını tırmalıyor. Kim bilir. Biz olaya yine de olumlu tarafından bakalım.

Okullarda din dersi verilmesi olayı tartışılmaya başladığı günden beri, hep olumlu bakmışımdır bu konuya. Alman okullarında İslam din dersi şart. İslam din dersi okullarda verilmeli. Bu derste Almanca verilmeliydi, bu da isteklerimden birtanesiydi ve en mantıklısıydı. Çünkü Almanya´da yaşayan sırf Türk aileleri yok.

Velhasıl uzun bir maratondan sonra İslam Din dersi Almanya'nın Hessen ve Kuzey Ren Vestfalya Eyalet´inde yürürlüğe girdi. Girdi girmesine de, bu konuyu ciddiye alanların sayısı ne yazık ki hiç tahmin etmediğimiz kadar az.

Almanya´da tarihi bir ilk yaşıyoruz aslında. İslam din dersi´nin yürürlüğe girmesi belki de yıllardır kırmaya çalıştığımız klişeleşmiş düşünce duvarlarını birden yıkacak. Kim bilir…

Yıllardır okul ve sokaklarda dışlanan müslüman çocuklar, bu sayede belki de ilk defa müslüman kimlikleriyle dışlanmayarak okullarına gidecek, sokaklarda gezecek. Yani kısacası eşit muamele görecek. Kim bilir…

Yaklaşık 2,7 milyon öğrencinin ikamet ettiği Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde böyle bir şeyin yürürlüğe girmesini bir nimet bilip, bunu iyi değerlendirmemiz şart diye düşünüyorum.

Veliler İslam din dersine ilgi göstermelidirler. Vakit vurdumduymazlık vakti değil, bu lükse sahip değiliz. Madem bu şans verilmiş, iyi değerlendirmek lazım. Müslüman verilen imkanları en iyi değerlendiren değil midir?

Peki velilerlere düşen görev?

İslam din dersine girecek çocukların aileleri bu ders için izin vermeli. Yani yazılı başvuru gerekmektedir. Her okulda İslam Din Dersi verilebilmesi için en az 12 Müslüman öğrencinin başvurması ve bu dersi verebilecek bir öğretmenin de o okulda bulunması gerekiyor.

O halde ne yapıyoruz?

1.         Bu konuyu bizzat yakından takip ediyoruz.

2.         Çocuğumuza tabii ki izin veriyoruz, ve bulunduğumuz yerdeki okula yazılı başvuru gönderiyoruz.

 

Bir okulda da 12 kişiyi bir araya getiremeyeceksek eğer, vay bizim halimize!

 

Okula başlayan tüm öğrencilere hayırlı yıllar diliyorum…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum