Anne Adaylarına

Çevremdeki  hamile  arkadaşların biz ne giyeceğiz?  ‘Giyim konusunda  bizede fikir verecek bir yazı yaz’. Demeleri bu haftaki yazımın anne adaylarına yönelik olmasını belirledi.

Hamilelik bir bayanın hayatının en zor ve en güzel dönemidir. Anne adaylarının hamilelik dönemlerinde yaşadığı psikolojik sorunlardan biride, yakışan kıyafeti bulmaktır. Özellikle çalışan  hamile hanımlar bu sorunu  daha  yoğun  yaşıyor. Dokuz aylık bu dönemde bayanlar kilo alsalar da her zaman güzel ve şık olmayı tercih eder. Değişen vücutlarına uygun etek, pantolon, ceket, gömlek, elbise ve  ayakkabı ihtiyaclarını  karşılamakta ve güzel giyinmekte zorlandıklarını söylüyorlar.  Aslında  hamileyken  güzel  giyinmek artık eskisi kadar zor değil. Giyim firmaları spordan, ofis kıyafetlerine,  ve  abiyeye kadar alternatifi bol, hamile koleksiyonları hazırlıyorlar.

Hamile mağazalarında her çeşit kumaşta belden ayarlanabilen hamileliğin son ayına kadar giyilebilen  etek ve pantolonları  bulmak mümkün.  Anne adaylarının giyim modasında mor ve pembe, olması gerektiği  gibi rahatlık ön planda.  Rahat, pileli, düz kesim etekler, canlı renkte kazaklar ve hırkalar günlük giyim için tercih edilirken; koyu renk elbiseler, etek, pantolon  ve  buluzlar  ise iş yerinde giyinmek için hazırlanmış.  Fakat çalışan anne adayları gömlek ve şık hırkaları tercih ediyor. Yaptığım araştırmada en çok satılan ürünlerin, kadife pantolonlar, renkli  boğazlı  kazaklar, kruvaze  hırkalar olduğunu gördüm.  

Sportif anne adayları  ise,  uzun kollu tişört ve kadife tulumları  seçiyor.  Abiye koleksiyonlarda  işli şifon elbiseler var. Şal, panço ve püsküllü trikolarla karnınızı saklayarak daha şık görünebilirsiniz. Hamilelik döneminde giyim kadar ayakkabı  seçimi de çok  dikkat isteyen bir konu.  Kilo artışından kaynaklanan ayakta ani kramp, şişme ve ağrı gibi sorunlar yaşayan anne adaylarına bir müjde vereyim. Dünyaca ünlü bir ayakkabı markasının ürettiği üç sistem klimalı ayakkabılarla ayaklarınızı daha rahat hareket ettirecek ve ayaklarınızdaki şikayetlerden kurtulacaksınız. Hem şık hem rahat bir ayakkabı  istiyorum diyen hamilelerin iş yerinde uzun süren mesailerinde ve yapacakları uzun  yürüşlerde  bu ayakkabılar ilk tercihleri olacak gibi. Tabi rahat babetler ve topuksuz çizmelerde rahatına düşkün hanımlar gibi hamile hanımlarında değişmeyen seçimleri arasında.

Benden fikir isteyen anne adayı arkadaşlarıma bilmem yazdıklarımla size ne kadar yardımcı olurum? ama şunun altını çizmek istiyorum önce sağlık! Şık ve güzel olmaya verdiğiniz önemden daha fazlasını kendiniz ve bebeğiniz için sağlıklı olanı tercih etmeli, güzel görünmeye çalışırken sağlığınızıda göz ardı etmemelisiniz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum