Annemi Düşünürken Aklıma Ceylan Geldi

Ben Ceylan’ı (Ceylan Önkol) unutmadım. Eminim sizde unutmamışınızdır!!! Hadi size hatırlatayım?! Hani 28 Eylül 2009 günü koyunlarını otlatırken araziye terk edilmiş ve/veya arazide unutulmuş (!) ama hala sahibi ortaya çıkmayan/çıkartılmayan bombanın patlaması üzerine 12 (oniki) yaşında hayatını kaybeden şu küçük kız çocuğundan bahsediyorum. Biliyormusunuz ben unutmadım eminim siz hassas yürekler, kalpleri sevgi dolu canlılar olarak sizlerde unutmaşsınızdır?! Yoksa televizyonda seyrettikten sonra bir daha hatırlamadınızmı? Acaba annesi unutmuşmudur?

 

Şimdi bana diyebilirsinizki, niye bize bu kötü olayları hatırlatıyorsun? Senin başka işin, gücün yokmu? Diyebilirsinizki, bakın solucanlar ne güzel yaşıyor, kafasını toprağa soktumu, dünyayı unutuyor. Eğer sizde solucan iseniz veya solucan gibi yaşamak istiyorsanız bu yazıyı okumayın. Çünkü bu yazıda annenizi ve sahipsiz bir bomba ile hayatını kayb etmiş küçük bir kızı hatırlamak zorunda kalacaksınız.

 

Sorular beynimde çağlayanlar gibi akmakta, bu ruhsuzluğumuz ve olaylar karşısında gösterdiğimiz son derece yüzeysel, göstermelik ve riyakar davranış ve sözler ve sadece iki reklam arası kadar olan hafızalarımız beni çok derin üzüntülere itmektedir. Eğer bu milletin binlerce yıllık sözlü edebiyatı ve yüzlerce yıllık türküleri, ağıtları olmadığını bilmesem, kendimi teselli etmem çok daha kolay olacak. Annemin beni ne kadar sevdiğini bilmesem, diyeceğimki Ceylan’ın annesi de o kadar seviyor, çocuğunun acısını unutmuştur!!!. Ama biliyorum ki analar unutmaz ceylanlarını, kuzularını, balalarını.

 

Henüz bir açıklama duymadım küçük Ceylan’ın ölümü ile ilgili ama bir sürü kişi ve kuruluşlar boş buldukları bu arada küçük Ceylan’ın paramparça bedeni üzerinden kan davası üretmek, yeni annelerin kuzularını kaybetmesine vesile olacak tohumları atmakta o kadar ileri gitmişler ki düşünüyorumda hiç küçük Ceylan sevgi, kardeşlik adına hatırlanacak birşey bırakmadımı vicdanlarımıza, aklımıza ve kalbimize???

 

Ah Ceylan ah!!! Bekledimki minicik bedenin şu katı kalpli insanlarda bir filiz doğmasına vesile olur... Durum onu gösteriyorki bir kısmı seni çabucak unutmak istedi, bir kısmıda senin bedenin üzerinden kendinin sapkın politik görüşlerini yüceltmekle meşgul. Kabrin Cennet bahçelerinden bir bahçe olsun. Seni sadece annen değil ama uzaklarda hiç görmediğin amcalarında unutmadı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum