BAYKAL YEMİN EDER Mİ?

Kılıçdaroğlu’nun gerekirse 4 yıl yokuz restine Baykal nasıl tepki verir. Kurultay için imza toplamaya çalışan Baykal için bu restleşme ne manaya geliyor.

Kılıçdaroğlu’nun talimatlarından çıkamayan Baykal nasıl kurultay yapacak ve nasıl liderlik koltuğuna oturacak.

Kurultay için imza kampanyası başlatan Baykal ve Sav ikilisine Kamer Genç emeklilikleri geldi, şiltlerinin verelim emekli olsunlar diyor da kendisine de bu arada bir şilt verilse iyi olur. Zira yemin etmemekte ısrar ederler ise toplu şilt törenine katılmak zorunda kalacak.

Baykal döneminde CHP’ye yaklaşamayan Kamer genç için hemşehrisi Kılıçdaroğlu yanında bulunmak bir zaruret elbette.

Kılıçdaroğlu çözüm yoksa yemin de yok diyerek Ergenekon avukatlığını çift dikiş pekiştirmiş oluyor. Daha önce polemik konusu olan avukatlık tezi şimdi resmiyete döndü.

Başbakan’a her fırsatta dokunulmazlıklar kaldırılsın diyen Kılıçdaroğlu ve Baykal şimdi kendilerine lazım olduğu için dokunulmazlık zırhını birkaç kat kuvvetlendirilmiş, hatta çelik yelek takviye edilmiş halde olsun istiyorlar.

 

Hani bu ne perhiz bu ne lahana turşusu ifadeleri ile kendine yer bulan deyim şimdi CHP’nin iç tüzüğünde yer alacak kadar itibarlı hale geldi.

Ne diyelim komşuda pişer bize de düşer demişler.

KANUN YARARINA BOZMA

Bir diğer önemli husus“Eminağaoğlu’nun işaret ettiği CMK’nın bu maddeleri ‘’Kanun yararına bozma’’ başlığını taşıyor. Maddede şöyle deniliyor:

‘’Hâkim veya mahkeme tarafından verilen ve istinaf veya temyiz incelemesinden geçmeksizin kesinleşen karar veya hükümde hukuka aykırılık bulunduğunu öğrenen Adalet Bakanlığı, o karar veya hükmün Yargıtayca bozulması istemini, yasal nedenlerini belirterek Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına yazılı olarak bildirir.  Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, bu nedenleri aynen yazarak karar veya hükmün bozulması istemini içeren yazısını Yargıtay’ın ilgili ceza dairesine verir. Ceza dairesi ileri sürülen nedenleri yerinde görürse, karar veya hükmü kanun yararına bozar. Bu yetki, resen Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı tarafından da kullanılabilir.’’(…Gazeteport)

Şimdi bakın nasıl kanunlar buluyorlar. Lazım ya…!

367 krizinde de olmayan maddeler icat edip Cumhurbaşkanlığı seçimini krize sürüklemişlerdi. Cumhuriyet mitingleri adı altında kanunsuzluklara imza atmışlar ülkeyi zamanından önce genel seçime sürüklemişlerdi.

Eminağaoğlu Cumhurbaşkanı krizi esnasında bu kanun maddesinin bilmiyor mu idi ki ortalığı karıştırdılar. Ergenekon sanıklarını kurtarmak için bu kadar gayret neden ki. Suçsuz bulunurlar ise zaten hürriyetlerine kavuşmayacaklar mı?

411 el kaosa kalktı diyen zevattan da bir ses çıkmıyor.

Şimdi asıl konumuza gelelim. Baykal ve ekibi gidip yemin ederler, Kılıçdaoğlu direnmeye devam eder ise kurultayda kim kazanır.

BDP’leşen CHP değil, meclis çatısı altında hukuk mücadelesi veren, sivil anayasanın çıkması için katkıda bulunan CHP ile birlikte ülke kazanır. Baykal da hile…! sonucu kaybettiği koltuğuna geri döner.

Bakalım bu feraseti Baykal ve ekibi gösterebilecek mi, yoksa sindirilmiş Baykal eziklik psikolojisine devam mı edecek?

Ahmet TÜRKAN - Habername

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.