CHP HİSSELERDEN HİSSE ÇIKARAMADI.

        Türkiye’nin ekonomi dengesi ( o nedenle, bu sebeple( daha çok ABD nin açıktan açığa yaptığı saldırılarla) ) bozulmuş görünüyor. Fiyat artışları,dolayısı ile enflasyon yükselişte. İşten çıkarmalar artarken yatırımlar sekteye uğruyor… Paraya hükmeden çevreler paranın yönünü yatırımdan (inşaat, sanayi, ticaret,eğitim, sağlık…)  dövize ve faize döndürmüş gibiler. İşin uzmanları “bu durum reel ekonomiye vurulmuş bir darbedir” diyorlar.   
         Suriye’deki, Iraktaki gelişmeler, Trump’ın tüm dünyaya adeta savaş ilan etmesi elbette sadece Türkiye’yi etkilemiyor tüm dünyayı sarsıyor, lakin diğerlerinden farklı olarak ülkemiz sadece döviz düşmanı ile değil hemen yanı başımızda oluşan büyük kaostan direk etkilenen bir ülke konumunda. Üstelik birçok terör örgütü de büyük devletlerin himayesi ve kollaması ile saldırılarını artırmış görünüyorlar. Tabi bizi dünya değil ülkemiz ilgilendiriyor.  
                             GÖZLER MUHALEFETE ÇEVRİLDİ LAKİN
          Bu olumsuz tablo, bu kötüye gidiş  herhangi bir demokratik ülke de olsa gözler hemen muhalefete, özellikle de ana muhalefete çevrilir. Eğer ana muhalefet çalışkan, hazırlıklı, becerikli, göz dolduran bir parti ise oylar ona doğru yönelir. Türkiye’de durum böyle mi? Hayır. Niçin? Çünkü Türkiye’nin ana muhalefeti iç çekişmeleri, lideri ve “tarihsel bagajı” yüzünden vatandaşa bir türlü umut veremiyor. İktidarın  bu sıkışmışlığında bile alternatif olamayan bir ana muhalefetin en büyük zararı sadece kendisine kendi tabanına değil tüm ülkeye oluyor. Vatandaş ( Vatandaştan sağ muhafazakâr yüzde yetmişi kast ediyorum) CHP nin bagajından ürküyor çekiniyor. Bu hadise(ürküp çekinme)  tarihi bir refleksin sonucu. Bundan dolayı CHP parti olarak bu gerçeğin farkına vararak  gereğini yapmalı. 

                             HİSSELER CHP'YE BİR TAKOZ MU? 
          İş Bankasındaki hisseleri nedeni ile kamuoyunun önüne gelen CHP, yine (bence)yanlış bir tavır takındı.  Eğer bu günkü davranışlarının tersini yapsaydı, iktidar olmak için muhtaç olduğu yüzde yetmişlik kesimden kendisine yönelimlerin olduğunu görecekti. Ama hayır. CHP katiyen değişmiyor, asla kendi çevresinin dışına çıkamıyor. Bu da CHP den daha çok ülkeye zarar veriyor. Çünkü iktidardan bıkan vatandaş umut olarak bir liman aradığında, karşısında gördüğü CHP korunağı oluyor. Zayıf CHP limanı vatandaşın diğer limanları (MHP, İYİ PARTİ, DSP, SAADET…) görmesine de engel oluyor.  
                            CHP NE YAPABİLİRDİ?
           CHP’nin banka  hisseleri konusunda aslında her şey söylendi.  CHP, “Parti olarak bizim maddi hiç bir  çıkarımız yok” dedi.   Bazı aydınlar ve muhalefet,   “O gün başka parti olmadığından, Devlet=CHP olduğundan Atatürk bu hisseleri CHP ye verdi. Artık durum değişti.  Bu nedenle hisseler devlete devredilmeli…” dedi. CHP, “ Hisseler Mustafa Kemalin vasiyetidir. Biz bu vasiyeti çiğneyemeyiz” mazeretine sığınarak bankadaki hisselerini hazineye devretmeyeceğini söyledi... Hâlbuki iktidara talip bir parti böyle mi yapar? “Gerekirse ülke için, devlet için her türlü fedakârlığı yaparız. Mademki İktidar bu hisseler meselesini istismar ediyor, mademki ülke ekonomisi sıkışmış, bu hisseleri hazineye devrediyoruz...” diyebilirdi. Demez, diyemez.
                           Atatürk'ün Vasiyeti Fatih'in Vasiyeti 
          CHP’nin “Atatürk’ün vasiyeti” söylemi muhafazakar çevrelerde pek yankı bulmaz çünkü Türkiye’de aynı mevzuda yaşanan diğer olaylarla çeliştiyor. Nasıl mı? Şöyle:  CHP için tarihi şahsiyetlerin vasiyetleri bu kadar önemli olsaydı, Atatürk’ün vasiyeti için gösterdiği duyarlılığı Fatih’in Ayasofya ile ilgili vasiyeti içinde göstermesi lazımdı. Hâlbuki o günün şartlarında (iç ve dış şartlar  gereği) müzeye dönüştürülen Ayasofya için Fatih’in vasiyeti ortada duruyor. (Ayasofya meselesinin basit bir mesele olmadığı, zor bir mesele olduğu uluslar arası bir hadise olduğu, bu günkü iktidar dâhil Türkiye’nin en güçlü sağ iktidarlarının O’nu camiye çevirememesinden  belli değil mi? )   
              Sonuç olarak tutarlı, çalışkan, milletin büyük çoğunluğuna hitap eden bir ana muhalefet olmadıkça, iktidarın bu kadar sıkıştığı bir devrede bile oyları kendisine çeviremeyen bir ana muhalefet ülkede durdukça  bundansadece CHP değil sadce iktidar yanlıları değil  hepimiz zarar göreceğiz.(Mazallah)  Rabbim ülkemizi, milletimizi, devletimizi, Ümmet-i Muhammedi(SAV) her türlü yıkımdan, nifaktan, saldırıdan,iç ve dış düşmanlardan  emin eylesin.Amin Ya Muiin 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.