Necati Durak ÜNLÜ

Necati Durak ÜNLÜ

DEMOKRATİK AÇILIM

 

Açılım hakkında çok şeyler söylenip konuşuldu, konuşulmakta. Bundan sonrada daha uzun süre konuşulacağa benziyor.

Terörün ve teröristin dini, imanı, vijdanı, insafı olmadığı gibi haklı olup savunulacak hiçbir tarafıda yoktur. Kim her ne yapmış ise cezasını dünya’da çekmesede ahiret’te mutlaka  çekecektir, hesabını verecektir. Bunun adı ister pkk, ister ergenekon, ister hizbullah olsun farketmez. Müslümanım diyen hiçbir kimse teröre bulaşamaz, terörist olamaz. Oluyor ise o zaman bir yerde büyük bir hata, büyük bir problem, çelişki var demektir.

Terör bu milletin canını çok yaktı, sevdiklerini, canlarını elinden aldı, binlerce vatan evladı şehid düştü, kardeşi kardeşe düşman etti, kırdı geçirdi.

Bu hal böyle devam etmemeli, birileri buna dur demeli, durdurmalı. Bunu durdurma çabasında olan insanlara başka birileride destek vermiyorsa ya da veremiyorsa gölgede etmemeli.

O birilerine şu sorularıda bu millet sormalı;

Sizler demokratik haklar ve terör konusunda bugüne kadar ne yaptınız?

Hangi kanunları değiştirdiniz ?

Hangi tedbirleri aldınız?

Hangi riski, riskleri aldınız?

Hangi yatırımları yaptınız?

Hangi kardeşliği ihsas ettiniz?

Kardeşlik adına hangi adımları attınız?

Terörü bugüne kadar neden durduramadınız, bu problemi bugüne kadar neden ortadan kaldıramadınız?

Teröristlere  silahlarını bugüne kadar neden bıraktıramadınız?

Sizin çözümünüz bunlardan biri değil miydi? Sizlerin çözümü terörü silahla yok edip ortadan mı kaldırmaktı? Eğer sizlerin bulduğu çözüm bu idiyse neden teröristleri bugüne kadar yok edemediniz? Neden kökünü kazıyamadınız?

Bugüne kadar şehid edilen onbinlerin hesabını verebilecek misiniz? Nasıl hesap vereceğinizi düşünüyorsunuz?

Peki ya bu açılıma destek vermediğiniz gibi gölge etmeniz  halinde, bundan sonra kıyılabilecek canlara, şehid  ve yeni şehid yakınlarına nasıl cevap vereceksiniz? Onlara nasıl bir gerekçe sunacak, nasıl bir açıklamada bulunacaksınız?

Yoksa o zamanda zeytinyağı gibi su üstüne mi çıkacaksınız?

Bunların hiçbirisine verebilecek ne bir cevabınız, ne bir derdiniz, ne bir çözümünüzün olmadığı ortada. Böyle bir derdiniz  olsaydı eğer bu meseleyi şimdiye  kadar halletmiş olurdunuz. Şu veya bu sebepten dolayı bir çözüm yolu bulamadınız mı? Hiç değilse gayret edenlere destek olun. Şayet bunuda beceremiyorsanız çekilin, güneşi kapatmayın, gölge ediyorsunuz.

Şehidin dahi üzerinden polemik yapanlara ve siyasi rant peşinde olanlara yazıklar olsun. Muhakkak ki tarih onları hakettikleri yere koyacak ve onlar kara bir leke olarak tarihdeki yerlerini alacaklardır.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.