Gaz İle Çalışma Ey İnsan

Türkiye gün geçtikçe daha bir heyecanlı hal alıyor. Alavere dalavere eksik olmuyor. Enflasyonun düşmeyişi, piyasada ki yükselişler vs. derken. İnsan kafayı yemeye az kaldı demeye bakarken, birden gündeme halkı ikiye bölecek şekilde bir olay düşüyor. Her zaman bu gibi sorunların başı ahlâk eksikliği. Biz yazarlar gaz ile çalışmıyoruz, bizler ahlâk ile çalışan kesim olmamız gerek. Maalesef eksik olanlar gündemi meşgul ediyor.

Bizler birçok kitleden sorumlu kişileriz, doğruya doğru diyebilmek, yanlışa yanlış diye bilmenin cesaretini gösteremiyorsak eğer bizlere yazar denilmesi de etik olmaz. Sümen altı dosyalara, el öpmelere, ağız bükmelere ihtiyaç yoktur. Kısa süre de aniden yükselen bir haber hakkında yazma gereksinimi hissettim. Orta da İslam-i olaylar döndüğü vakit. Bazı kesimler tencere tava tıkırdatmaya başlıyorlar.

Tencere tıkırdatılmadan önce o tencerenin içi iyi bir şekilde temizlenmeli. Ondan sonra o tencere tıkırdatılır sesi kuvvet ile kulaklar da yankı yapsın. Boş tencere ile gövde gösterisi yapıyoruz. Neden halkımız gaz ile çalışıyor. Neden bu yersiz tepkilerden önce araştırılmıyor, insanları gaza getiren her kimlerse cezasız bırakılmamalı. Olay 6 yaşında bir kız çocuğunun evlendirilmesi şusu busu her ne hikmet ise bu olay iki gün de gündemin başına aniden kondu. Bu olaya asla inanmıyorum. İnsanların da konuyu araştırmasını isterim. Bir ailenin özel hayatını yerle bir edecek ifadeler kullanmak yersizdir. Madem çok merhametliyiz, madem bu konuda çok hassas insanlarız neden sokaklar da sokak çocuklarını barındırıyorsunuz.

Neden tepki vermiyorsunuz!

Bu çocukların sokakta işleri ne diye neden şikâyetçi olmuyorsunuz? Bu çocuklar da 13-14 yaşına gelmeden evlendiriliyor. Yaşıtlarıyla hem de çocuk gelin ve damat oluyorlar. Hem de çalgılı çengili bağıra bağıra evleniyoruz diyorlar. Kimse neden onlara dur demiyor!

Bu çocuklar neden okumuyor diye sorgulamıyor?

Devlet neden el atıp almıyor ellerinden? Neden yasa çıkmıyor bu çocuklar ve aileleri için evladını dilendiren anne ve baba bir daha çocuk doğuramaz diye? Bu çocukların haklarını neden görmüyorsunuz? Evladını çocuk esirgemeye veriyor anne, baba tekrar anne baba oluyorlar. Bu çocuklar neden devletin çocuk esirgeme kurumların da büyüyor diye soran neden olmuyor?

Sokak çocuklarının yanlarından kaçmıyor musunuz?

Göz göze gelmemek için surat bükmüyor musunuz?

Gelmiş bugün gerçek ile alakası olmayan bir haber adına demeçler de bulunuyorsunuz.

Ben söyleyeyim dert sadece insanları ikiye bölmek.

Elhamdülillah, Müslümanım demek ile Müslüman olunmuyor, sosyal siteler de yazıp çizmek ile de olunmuyor. Tanımadığımız insanları iftiralar ile gömmek ile de.

Bu ülke birçok oyuncuya sahne alma hakkı tanıdı, tıpkı Fadime Şahinler gibi bilmeyenler için araştırın neler olmuş.

Gaz ile çalışma ey insan!

Çocuklarımızı elbette ki koruyun ama dünyanın tüm çocuklarını.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum