İğrenç, Korkunç ve Bayağı...

EPİLOG

Tersine piramit şeklinde çok büyük bir kuyu düşününüz. İç yüzeyi çok kaygan bir maddeden, içindeki sürüngenler tırmanıp dışarıya çıkamıyor. Yukarıdaki iki metre çapındaki delikten, güçlü projektörlerle aydınlatılmış içine bakıyorsunuz.Yılanlar, çıyanlar, dev akrepler, korkunç zehirli yaratıklar zeminde kıvrım kıvrım cıvıl cıvıl kıvranıyor. Dehşetli bir manzara bu. Bu çukur bir dünya cehennemi.Yılanlar, akrepler, çıyanlar...Alttan yılan sürtünmelerinin hışırtıları geliyor. Çıngıraklı, çıngıraksız yılanlar. Bu kuyuda Papa 6'ncı Aleksandr Borjiya'nın ruh-i habîsinin kokusu var.

MADDELER

1. Ortam çok kirlenmiştir. Bunda şüphe ve tereddüt yok.

2. Tarihî cycle'ların sonuna doğru kirlilik, bulanıklık, çamur, kokuşma, pislik, entrika aşırı derecede çoğalır.

3. Kötülükler, kokuşma, bozukluk arta arta toplum menzil-i maksuduna doğru ilerler.

4. Bunun sonunda cycle'ın kıyameti kopar.

5. Kıyamet o kadar kısa sürmez. Harpler, afetler, felâketler, kıyımlar, akıl almaz işler olur.

6. Sonunda aydınlık görünür. Yeni bir devir başlar. Geriye kaç kişi kaldıysa insanlar nefes alır, huzur bulur, yaralar sarılır, harabeler imar edilir. Bu Altın Çağ yedi veya kırk sene sürer.

7. Tarihî cycle sona ererken, dünya altüst ve tepetaklak olurken; hırsızlık, talan, yalan, dolan, yağmacılık, haram yeme, kara para edinme korkunç boyutlara ulaşır. Onlar "Yarın Kıyamet kopacağını bilsek biz yine malı götürürüz..." derler.

8. İhalelere fesat karıştırma işleri bir kızışır bir kızışır ki sormayın.

9. Yerden dev binalar biter kısa zamanda yükselir yükselir yükselir... Binalara paralel zinalar zinalar zinalar...

10. Hakları yenen saçı bitmedik yetimlerin ağlamalarına türedilerin kahkahaları karışır.

11. Erdemsizler erdem erdem ah erdem diye bağrışır.

12. Yalakalar, yağcılar, paralı övücüler "Goy goy, canım goy goy..." diye ağlaşır.

13. Timsahlar kanlı göz yaşları döker kurbanları için.

14. Köpekler Arşa hırlar dolunay gecelerinde.

15. Ülke bir meyhane-i kübraya döner. Sarhoş kusmukları, öğürtüler, kadehler çın çın çın öter.

16. Yeniçeriler kazan kaldırır, istemezük diye haykırır.

17. Ondört yaşındaki kız oğlan kız bakire hamile kalır. Çocuğun babası belli değil.

18. Hacı beyin canı sıkılır, rahatlamak için Umreye gider. Kabeye tepeden bakan lüks otelde yan gelir yatar.

19. İki sofu çekişir: Benim şeyhim senin şeyhini döver.

20. Alt katta yangın başlamış, üst katta ziyafet.

21. Şeytan fetva verir: Bozuk düzenlerde haram yenir. Ye babam ye!..

22. Pompei sakinleri, Vezüv'ün patlamasından önce vur patlasın çal oynasın keyiflerine bakıyorlardı. Oh kekâh derken ansızın yanardağ duman, yakıcı taş ve kül püskürttü, lav dereleri akıttıydı. Kaçmak istediler kaçamadılar. Müzeyyen evleriyle, altın ve gümüşleriyle, putlarıyla, ziyafetleriyle yandılar.

23. Kulağınızı yere dayayın, homurtular duyacaksınız. Denizin rengi değişiyor. Dipten acayip gazlar fışkırıyormuş. Balıklar bile ürküp kaçıyor...

24. Mardin'deki tarihî medresenin avlusunda tiyatro oynanıyor. Çeşitli kiliselere mensup papazlar, bir de sarıklı cüpheli bir müftü var. Çanlar çılgınca çalıyor, yanında ezan okunuyor madenî sesli hoparlörden. Medresenin havuzunun ortasına tahtadan salaş bir köprü yapılmış. Güya Sırat köprüsünü temsil ediyormuş. Papazlar, müftü mutantan bir şekilde köprüden geçiyor. Çanlar çalıyor, ezanlar okunuyor... (Aynen cereyan etmiştir bu vak'a...)

25. Bayağılık, pespayelik, rezalet, kepazelik, iğrençlik son haddinde. Yamyamlar oynuyor, tam tamlar çalıyor. Köpekler Arş'a hırlıyor, baykuşlar ürpertici çığlıklar atıyor. Şeytanlar ateş dansı oynuyor. Tersine piramit kuyunun içindeki yılanlar, çıyanlar, dev akrepler, bilcümle sürüngenler kıpır kıpır, hışır hışır. Bütün bunların altında bir Vezüv var, vakti gelince patlayacak.

*(İkinci yazı)

BİR KOMPLO TEORİSİ

Dostlarımdan, ismini vermeyeceğim bir zatın son olaylarla ilgili mektubunu aşağıda okuyacaksınız. Patlatılan skandal bombasının çok hesaplı kitaplı bir komplo olduğuna dair tahminlerin doğruluğu, her geçen gün kuvvetleniyor. Baykal harcandı ama asıl harcanmak, yahut güçten düşürülmek istenen AKPartisi ve Başbakandır.

Başta ABD ve İsrail olmak üzere dış güçler Türkiyenin Lozan Protokolları dışına çıkmasına izin vermiyorlar. İçteki işbirlikçileri de var güçleriyle Anayasa tadillerini ve açılımları sabote ediyor.

Dostumun mektubunun metni şudur:

"Yaklaşık 3 ay kadar önce CHP Kadıköy İlçe Teşkilatına kayıtlı bir arkadaşım beni partisine üye olmaya davet etti.Ben kendisine, uzun yıllardan beri Özal çizgisinde olduğumu ve Sn. Deniz Baykal'la bir yere varılamayacağını bildirerek dâveti nazikçe reddettim. Ancak dostum, "İşler senin bildiğin gibi değil, 5 ay CHP kongresinden sonra çooook değişik şeyler olacak ve Sn. Baykal gidecek" dedi. Buna yanıtım, "Hadi canım sen de" olduysa da "Nasıl ve neler olacak?" diye sormadan da duramadım.Daha sonraki günlerde de birkaç defa teyit edilen yanıt çok ilginçti ve o gün için ciddiye almamıştım. Yanıt şuydu: "Sn. Deniz Baykal, kongrede gelişecek bazı olaylar neticesinde Onursal Başkan, K. Kılıçdaroğlu emanetçi başkan olacak, üst yönetim tamamen değişecek, partinin başına 38-39 yaşlarında bir profesör (şu anda yurt dışında) hazırlanıyor. Hattâ Kadıköy'e demir atmış Selami Başkan bile gelecek dönem yok" dedi.

Aradan üç ay geçip, Baykal'ın skandal haberi ve Sarıgül iddiaları ortaya çıkınca, doğrusu başlangıçta pek ciddiye almadığım bu sözleri ciddiye aldım. Hele Sn. Baykal'ın istifa haberini de alınca... İşte benim komplo teorim:

1. AKPARTİ ve bilhassa Sn. R.Tayyip Erdoğan çok kuvvetlendi. Kendisini artık iç dengeler kontrol edemediği gibi dış dengeler de zorlanmaya başladı,

2. AKPARTİ ve Sn. R.Tayyip Erdoğan'ı kolay zapt edebileceğini zannetmiş olan (ve artık gerçeği anlayan) bir büyük "DIŞGÜÇ" olaya el koymaya karar verdi,

3. CHP'ye yepyeni bir misyon yüklenerek, yepyeni bir sol parti olarak lanse edilecek,

4. Bu arada da CHP'nin oylarını düşürmesi mümkün görülen Sarıgül, saçma iddialarla oyun sahasından uzaklaştırılacak,

5. Ve seçimlerde AKPARTİ ve Sn. R. Tayyip Erdoğan oy kaybı ile zayıflatılacak terbiye edilecek ve ondan kendi emelleri doğrultusunda hareket etmesini isteyecek "DIŞGÜÇ"ün eli kuvvetlenecek."

Sorular:

1. Yurt dışında hazırlanan yeni CHPgenel başkanı profesör kimdir?

2. Sabataycı mıdır?Ergenekoncu mudur?

3. Dış güçler ve içteki işbirlikçileri bundan sonra ne gibi bombalar patlatacaklardır?

4. Şu anda Meclis'e girme şansı olan 6 parti vardır, bunların üçü vesayetçi statüko taraftarıdır, üçü ise vesayetsiz gerçek demokrasi istemektedir. Dış güçler ve onlarla işbirliği yapanlar, vesayet karşıtı üç partiyi nasıl eleyeceklerdir?

Ülkemizde gerçekten çok kirli, çok karanlık, çok acayip işler oluyor.

Gerçek ve mecazî mânâda bombalar patlayabilir.

Sahici bombalar atılabilir.

Dosya şeklinde bombalar, derin donduruculardan çıkarılıp ısıtılabilir.

Hatırlıyor musunuz? Ümraniye'de bir gecekonduda bomba, silâh, patlayıcı madde bulunmuştu. Bunların yanında onaltı adet de bomba gibi dosya vardı...

Önümüzdeki seçimlerin neticesinde tek parti iktidar olmazsa mecburen koalisyon yapılacaktır. Ümit ederiz ki, bu koalisyon gerçek demokrasi ve açılım taraftarı partilerden oluşsun.

Arada, AKPartisi kapatılırsa ne olacak?

Bayan Çölaşan mutlaka kapatılacaktır dedi.

ABD,İsrail, Vatikan, Evangelist Haçlılar Türkiye'yi öyle kolay kolay elden kaçırmak istemezler.

Önceki ve Sonraki Yazılar