Korkusuz Korkak

Korkusuz korkak tabiri her birimize hitap etmiyor mu? Hepimiz korkularımızın cesur faresi olmuşuz. Değerli bir büyüğümün ile geçtiğimiz günlerde güzel bir sohbetine mahzar oldum.

Korkuları kaleme almamı söyledi. Ardından iliştirdi korkularımızla büyümedik mi? Yetmedi evlatlarımızı büyütmedik mi?, dedi. Pişmanlıkla geçen ömürlerin az olması için bende kaleme almaya karar verdim. Kendisinin de pişmanlıkları var. Neden korktuk ve korkutulduk ki!

Evde baba ile korkutulan çocuklar.

İşte patron ile korkutulan çalışanlar.

Okulda öğretmen ile korkutulan öğrenciler.

Çocukları ile korkutulan anne, babalar.

Çevrede eller ile korkutulan gençler.

Ne zaman kendimiz olarak hayata merhaba diyeceğiz? Korkulara sarılan insanlarız her birimiz korkunun insana verdiği hüzne şahit olmak ve yaşamak. Küçücük bedenleri tehdit etmek. Korkularına şahitlik etmek. Bu işten mutluluk duyan ebeveyn olmak.

Yemeğini ye çabuk, yemezsen diye başlar tehdit vaki söylemler..

-sa, -se ekleri varsa bir cümlede o zaman farklı bir dünya kapısı açılır insana. Korkularla yaşamaya mahkûm edilmek zor olsa gerek.

Makul görmediğim bir olayda insanları dini değerlerimiz ile korkutmak. Cenneti anlatmak yerine cehennemi anlataraktan cennete düşmesini sağlamayı amaçlamak daha mı mantıklı geliyor insana? Bu insanlarda ya korkuları seçiyor ya da korkusuz korkak olmayı yeğliyor.

Allahtan korkan birey olmak ve Allah(CC.) canı gönülden seven olmak arasında fark var mı acaba?

Biz insanlara cami de başladılar korkuları salmaya, bağıra çağıra Kuran-ı Kerimi öğrettiler sonrada İslam şefkat dini diye camide vaaz verdiler.

Cami de çocuklara şefkat ile karşılayan hocalarımızı tenzih ediyorum. Benim zamanımda karşılaştığım bir olaydı. Hocanın elinde uzun değneği vardı bilmeyenin kafasına tak indirirdi. Şimdi bu hocalar cennete mi girecek?

Korkularla yaşamamalı insan.

Bir baba evladını kendi anne baba korkusu ile kucağına alamaz. Aynı şekilde evladını gece uykusunda sevmek. Neden peki? Şımarmasın diye değer mi peki geçmiş bir daha gelecek mi ki! Bir çocuk babası sevdiğinde şımarır mı ki!

Annesi kime şikâyet edecek çocuğunu kiminle tehdit edecek öyle değil mi? Sebep sonuç ilişkisini aktarmak uzun olsa gerek, kısa yoldan korkuları salmak evrene.

Tehdit ve korkular ile yaşayan ey insan bu kısa ömür için yapılanlara hiç değer mi?

Dipnot: KAÇ ÇİLEDEN ÇIKAR BİR HAYAT adlı kitabımı arzu eden değerli okuyucularımız eserimiz PUSULA KIRTASİYE’ ye de sizleri bekliyor efendim.

Adres: Aşağınohutlu Mah. Zeki Apt. Lise Caddesi no:50 66100/YOZGAT

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.