Kurban Param Avusturalya’dan Geldi

Kurban Param Avusturalya’dan Geldi

 

Nöbetçi sosyete müftüleri senelerdir müslümanların en büyük toplumsal ibadetlerinden biri olan Kurban’ı ne kadar sulandırsalar da; halkımız ve diğer müslümanlar her türlü ekonomik şartlara rağmen bu ibadeti gururla yerine getirmeye devam ediyor.

 

Birçok sivil toplum kuruluşları ise; her yıl daha da profesyonelleşerek bu hizmeti neredeyse dünyanın her tarafından bağış kabul ediyor ve birçok fakir ülkelere kurbanları ulaştırıyor. Bu açıdan doğrusu her yıl hangi kuruluşla kurban bağışında bulunalım diye seçmekte zorlanıyoruz.

 

Vekalet vererek kurbanlarınızı fakir ülkelerde bu tür organizasyonlar vasıtasıyla kestirmek tabiiki güzel; ancak çoluk çocuğunuzla kurban etini yemenin de hazzı bambaşka.

 

Bendeniz 11 yıldır ABD’de ikamet ettiğimden; son yıllarda kurbanımızı eşim ve ben iki ayrı şekilde kestiriyoruz. Hem burada (ABD) kurban kestiriyor, dostlarımız ve aile efradımızla kurban etini yemiş oluyoruz, hem de senede bir defa et yemeği bekleyen özellikle Afrika ve Asya’daki fakir Müslüman kardeşlerimize ulaştırılması için bağışta bulunuyoruz.

 

Bu yıl bağış yapacağımız kurbanı hangi organizasyonla ve hangi ülkeye gönderelim diye düşündük ve sonunda Avsuturalya’daki Mahmud Es’ad Coşan Vakfına, dünyanın en büyük Müslüman ülkesi olan Endonezya’daki müslüman kardeşlerimize ulaştırılılması için hem de internet üzerinden kredi kartıyla iki dakika süren bir işlemle bağışladık.

 

Ancak asıl süprizi ondan sonra yaşadık. Avusturalya’dan bir müslümandan telefon aldım. Online satış sitemden ürün almak istediğini söyledi ve siparişini verdi. Dosltar sipariş miktarı hemen hemen kurban için ödediğim miktardı.

 

Rabbımızın lütfuna bakınki; onun yoluna harcadığımız ve Avusturalya’ya gönderdiğimiz kurban parasının karşılığını, yine Avusturalya’dan bize geri gönderdi.

 

Teklif; Diyanet İşleri Başkanlığı önümüzdeki yıldan itibaren Kurban bayramından en azından 3-4 hafta önce halkımızı kurbanların nasıl seçilmesi ve nasıl kesilmesi noktasında ısrarla uyarmalı. Fırsatçı medyaya da malzeme verilmemeli.

 

Not; Habername ailesi olarak tüm okuyucularımızın Kurban Bayramlarını tebrik ediyor, dareyn seadetleri niyaz ediyoruz.

 

Hepinize hayırlı bayramlar efenim.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum