Mevlihane’de Buluştuk

İnsan kendisini yanında iyi hissettiği kişilerle bir arada olmak ister.

Habername yazar ve editör ailesiyle dördüncü defa Eyüp Bahariye Mevlevihanesi’nde bir araya geldik. Habername toplantıları kendimi iyi hissettiğim ve şükrümü artırdığım organizasyonlardır.

Hz. Peygamber s.a.s, “Kim bir hayra vesile olursa hayrı yapan gibidir” buyurmuş. Sevinmeme ve şükretmeme sebep, Habername ile buluşmasına vesile olduğum yazarlarımızın yazdıklarından istifade edildiğini biliyor, görüyor olmamdır.

Habername’de yazar ve editörlerin sayısı her geçen yıl artıyor. İlk kahvaltı için Habername’nin Genel yayın Yönetmeni Kemal Bozkurt’un Beykoz Tokatköy’deki evlerinde buluşmuştuk. İkinci kahvaltıyı Küçük Çamlıca’da, üçüncüsünü ise geçen yıl Fatih’te gerçekleştirdik.

Dört toplantıda da bulunmuş az sayıda yazardan birisiyim. Bu toplantıları çok önemsedim ve katıldım. Çünkü bu yazar ailesinin samimiyetine ve yazılanların hayırlara vesile olduğuna inancım devam ediyor.

Bu yılki toplantıya ABD'de yaşayan Genel Yayın Yönetmeni Kemal Bozkurt'un yanısıra köşe yazarlarından Cezmi Koç, Ahmet Türkan, Aydın Çakırtaş, İbrahim Danacılar, İbrahim Altan, A. Semih Torun, Feyza Kaplan, Betül Kurşun, A.Kerim Karaağaç, Naim Özgüner, Ulvi Sevecen, Bahattin Karagöz, U. Şafak Demir, Barış Kışo, Emir Cengiz, Reklam Müdürü Muhammed Salih, Muhasebe Müdürü Safinaz Bozkurt, Habername’nin eski yazarlarından Sevda Türküsev, Editörler Asuman Kaplan, Nihal Bozkurt ve misafir olarak Deniz Feneri Genel Başkanı Av. Mehmet Cengiz iştirak ettiler.

İmkânları sınırlı ama emin adımlara gelişen bir haber sitesi Habername.

Kemal Bozkurt, bu yılki toplantı mekanını bulan İbrahim Altan’a tekrar tekrar teşekkür etti. Katılımcıların birkaç kişi hariç tamamı bu nezih mekanı ilk defa görüyorlardı.

Kahvaltının ardından “has oda”ya geçildi. Misafirlerinden birbirini tanımayanlar tanışma fırsatı buldu.

Kemal Bozkurt’un misafirlerine haberleri, müjdeleri ve onlardan beklentileri vardı. Tamamını dile getirdi. Bazı yazarlara, her birinin farklı bir özelliği sebebiyle plaket takdim edildi.

Kemal Bozkurt’un, “Habername’nin gülü” olarak tanımladığı Cezmi Koç, “Bana plaket verilmezse isyan ederim” dedi. Neyse ki Bozkurt hazırlıklıydı. En sonunda da olsa Cezmi Koç’a da plaketini aldı.

İbrahim Danacılar yakında Habertürk Gazetesinde yazmaya başlayacağını haber verdi. Kemal Bozkurt, “Sitemizden günlük bir gazeteye yazmaya başlayan ilk yazarımız oluyorsunuz” diyerek Habername’ye pay çıkardı.

Betül Kurşun’un Akit Gazetesinde yazmaya başlayacağı bilgisini kendisinden aldık, sevindik.

Ahmet Türkan beyin artık Bolu’da oturmaya başladığını öğrendik. “Gelecek yıl kahvaltılı buluşmayı sizin ev sahipliğinizde Bolu’da yapalım” tembihi yapıldı, söz alındı.

Bahattin Karagöz bu program için Ankara’dan, Betül Kurşun Konya’dan gelmişlerdi. Bahattin bey Rizeliydi ama Çorum’dan evliymiş. Eniştemiz olduğunu bu vesileyle öğrenmiş olduk.

Diş Hekimi Abdülkerim Karaağaç Ağabey muayenehanesini Fatih’ten taşımış, onun telaşıyla yazılarında gecikmeler olmuş. Hikmetli ve ibretlik yeni yazılarını bekliyoruz.

Emir Cengiz, yeni iş fırsatlarından birine karar vermek üzere koşuşturuyor. Gönlüne göre bir işte karar kılması için dualarımız onunla.

Toplantıya katılamayan yazarlarımızı çeşitli vesilelerle andık, kulaklarını çınlattık.

Üç saat süren toplantı devam ederken buluşmayla ilgili notları ve fotoğrafları benimle birlikte Aydın Çakırtaş sosyal medyada paylaştı.

Habername’nin gücünü ve etkisini daha da artırmış olarak aynı samimiyet ve heyecanla yoluna devam etmesini dilerim.

İyi niyetle bir araya gelmiş bu topluluğun çabalarının daha güzel bir Türkiye ve daha yaşanılabilir bir dünya için minicik bir katkısı olabilirse emek sahiplerine ne mutlu.

Hayırlı Ramazanlar.

 

gumuslale@gmail.com 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.