Melek MAKSUDOĞLU

Melek MAKSUDOĞLU

Müslümanlardaki Aşağılık Kompleksi

Biraz iddialı bir cümle oldu, Müslümanların aşağılık kompleksinde olduğunu söylemek. Lakin, görünen o ki Batılı bir kimse ve özellikle bu Batılı, beyaz ve meşhur ise İslam dinini seçtiğini ilan edip Müslüman olduğunu söylediğinde neredeyse yerküre üzerindeki bütün Müslümanlar birleşip, gerçekten ümmet olarak bayram yapacaklar.

Cat Stevens, İslam’ı seçerek Yusuf İslam adını alıp Müslüman olmasına sevinenler, nedense hep Batı’nın kaybı, Batılılar çok üzülmüş gibi lanse ettiler saf dünyamızda yaşayan biz Müslümanlara. Hayatımın yarısından fazlasını yaşadığım Londra’da bir çok İngiliz'e sorma fırsatı da yakaladım, Cat Stevens İslam'ı seçtiğinde ne hissettiklerini. Aldığım cevaplarda ne bir üzüntü kırıntısı gördüm ne de sevinç. ‘Umarım, aradığını bulmuştur!,. Kendisi için iyi olmuştur, umarım’ bu kadar net.

Aynı şekilde meşhur İrlandalı şarkıcı Sinead O’Connor Müslüman olduğunu ilan ettiğinde de sordum tanışlarıma ‘ben bir ara saçımı kazıtarak, kel kafa gezdiğimde beni Sinead’a benzetiyordunuz. Benim dinimi seçmiş. Ne diyorsunuz?’. Genellikle verilen cevap ‘umarım aradığını bulur, artık acıları son bulur’ oldu. Ne bir üzüntü ne bir esef.

Aya ilk ayak basan Neil Armstrong’un da, uzayda ezan sesi duyup Müslüman olduğu Müslümanlar arasında ilan edilirken, kendisinin İslam dinini seçerek Müslüman olduğundan haberi bile yok. İşin trajik kısmı ise bütün Müslümanlar gene bu şehir efsanesinde bütünleşmişti.

Peki, İngiltere Veliahtı Prens Charles’ın 1980'lerin sonunda Oxford’ta yaptığı bir konuşmayı esas alarak gizli Müslüman ilan edilmesine ne demeli? Gizli dahi olsa İslam'ı seçmiş olmasına Müslümanlar çok sevinmişti. Hala gizli Müslüman olduğuna inanan kaldı mı, merak ettim doğrusu.

Müslümanlarda aşağılık kompleksi var. Bu meşhur insanlar Müslüman olursa, dünyada yaşayan bütün Müslümanlar birlik olacak, ayağa kalkacak ve tüm düşmanları bertaraf edecek(!) galiba.

Müslümanlar gerçekten İslam’ı yaşasaydı, gerçekten İslam’ı anlasaydı, gerçekten Peygamber’imizin öğretilerine kulak verseydiler bazı figürleri kendi kendimize Müslüman oldu ilan edip, boş yere gururlanmazdık. Bir Batılı Müslüman olduğunda şeref kazanan biz miyiz, yoksa Müslüman olan o kişi mi bir düşünürdük.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum