Muteşem bir kampanya!!!

 

 

 

 

Muhteşem bir kampanya!!!

 

Namaz çalışmaları bizimle başlamadı. Bizimle de son bulmayacak. Peygamber Efendimizden sav günümüze kadar bu davaya gönül vermiş binlerce mümin kendi döneminin şartlarına göre hizmet etmiştir. Bizlerde bu halkanın birer parçasıyız. Bizden sonra da devam edecektir. Belki bu dönemde ihtiyaca binaen namaz bilincini kazandırma çalışmaları biraz daha yoğunluk kazanmıştır.

 

Namaz Gönüllülerinden önce bu davaya hizmet eden büyüklerimiz, namazsızlık hastalığı bu kadar yaygın olmadığından olsa gerek sadece namazın fıkhi şartlarına göre nasıl kılınması gerektiği üzerinde durmuşlar ve bununla ilgili çalışmalar yapmışlardır. Eski kitaplarımıza bakıldığında namaz bilinci üzerinde fazlaca durulmaz. Nasıl kılınacağı üzerine dikkatler çekilmiştir.

 

Namazsızlık hastalığının yaygınlaşması sebebiyle bizler de günümüzün ihtiyacına binaen niçin namaz kılınması gerektiği üzerinde durarak namaz bilincini geliştirmeye çalışıyoruz. Elimize geçirdiğimiz bütün imkânları bu yönde seferber ediyoruz. Rabbimize binlerce şükür bu gayretleri Rabbimiz karşılıksız bırakmadı. Bu çalışmaya başladığımızda bu ihtiyaca cevap verebilecek kitap sayısı çok azdı. Bir kısmı da tercüme eserlerdi. Bu gün geldiğimiz noktada sayılarını aşağı yukarı yüze ulaştığını görüyoruz. Neredeyse İslami çizgide yayın yapan bütün yayınevlerinin bu konuda bir telifi bulunmaktadır. Yayınlanan kitaplar satış rekorları kırıyor. Sayılarının çok olması birbirinin satışını etkilemediği gibi hatta artırdığına inanıyoruz. Yayın evlerinde en çok satanlar namaz bilinci kitapları. Birçoğunun satışı yüz binin üzerinde seyrediyor. Çok şükür “Namaz Dirilişe Çağrı” isimli kitabımız 99. baskıyı yaptı.

 

Bu kitapların çok satmasından daha önemlisi ise okunmasıdır. Görebildiğimiz kadarıyla bu kitaplar aynı zamanda okunuyor. Elden ele dolaşıyor. Bizim "Namaz Dirilişe Çağrı" kitabımızı bir aileden altı kişinin okuduğunu Kırkağaç müftümüz itiraf etti. Bir aileden altı kişinin okuyup namaza başladığını Sarıyer'den Adem Bey anlattı. Sadece okunmakla da kalmıyor, okutuluyor ve okuyanlarda ciddi geri dönüşümler de oluyor. Namaza başlayanların haberleri ise bizi ciddi olarak motive ediyor.

 

Bütün bunlara rağmen yapılan çalışmaları yeterli görmüyoruz. Çünkü hala ülkemizde namazsızlık hastalığı ile kıvranan milyonlarca kardeşimiz var. Medyamızın büyük bölümü buna gereği gibi ilgi gösteremiyor. Bununla ilgili haberleri ya görmezden geliyor veya hatıra binaen veriyor. Bu konuda ilk günden beri her türlü desteği veren VAKİT GAZETESİNE çok teşekkür ediyoruz. O kendine yakışanı yaptı ve yapmaya da devam ediyor.

 

Ülkemiz insanı namaz çalışmalarını sevdi ve sahiplendi. Ülkemizin her köşesinde onlarca namaz toplantıları yapıldı. Şimdi de namaz kitaplığı kuruluyor. Her evde namaz bilincini oluşturacak mini kütüphaneler kuruluyor. Moral Kitap’ın başlattığı yeni bir kampanya ile 28 adet namaz bilinci kitabını 100 tl gibi bir fiyatla hem de taksitle bir telefonla adrese gönderecekler. Ciddi tanıtımlar yapılacak. Bu kampanya ile yüz binler hem kitapla hem de namazla buluşacak inşallah. Yeri gelmişken merak eden okuyucularımıza telefon numarasını vereyim. Moral Kitap: 0212 444 24 14

 

Bu ay namazla diriliş programlarımızın yoğunluğu devam ediyor. Allah nasip ederse Azerbaycan ve Romanya’da programlarımız olacak. Geçen ay Fransa ve Almanya’da olmuştu. Ramazan ayından sonra Avrupa programlarımız daha da yoğunlaşacak. Yurt içi programlarımızın trafiğini sitelerimizden takip edebilirsiniz. www.ahmet-bulut.com veya www.namazladirilis.com

 

Bize gelen bir iki okuyucu mektubu ile bu yazıyı bitireyim:

 

Sevgili Ahmet Amcacığım,

Ben dokuz yaşında bir kızım. "Çocuğumla Sevgi Secdesi/ Çocuklarımıza Namazı Nasıl Sevdirelim"adlı kitabınızı annemle beraber üç günde okuduk. Kitabınızdan çok etkilendim ve namaza başladım. Sizin sayenizde, kalbim huzurla ve Allah sevgisi ile doldu.

Allah sizden razı olsun Size çok teşekkür ederim. Hakkınızı helal edin.

Aslı TÜRK
Kütahya

 

Selamun aleyküm Ahmet abi,

 

Ben sizi Bozova'ya geldiğiniz günden beridir çok seviyorum.12 yaşındayım, o gün "Namaz Dirilişe Çağrı" isimli kitabınızı aldım, okudum ve namaza başladım. Allah sizden razı olsun.

 

Ahmet Kendirci

Bozova/ Ş.Urfa

 

Selam ve dua ile…

Ahmet Bulut

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.