Örnek bir proje

Benim herzaman inandığım ve söylediğim bir söz vardır: „Herşey güzel olacak İnşAllah“. Bu sözü severek ve tüm kalbi duygularım ile söylüyorum. İnsanın yapamayacağı birşey yoktur, yeterki yapacağı işe inansın ve istesin. Veren Allah´tır. O bir adım gelene on adım gelendir. İsteyeceklerimizi iyi tartıp istediğimizde, herşeyin daha güzel olacağını göreceksiniz sizde.

Bu söz bazen kanayan yaralara merhem olur. Ağlayan gözlere mendil olur. Kabin sancılarına derman olur.  Bu sözün arkasında koskoca bir teslimiyet yatar. Bir inanç yatar. Çünkü biz İnşAllah´ın arkasına sığınırız. Ve söylediklerimizi inancın verdiği kuvvet ile yerine getirmeye gayret ederiz.

İşte böyle…

İnanarak yaptığımız ve daha çok şeylerin yapılmasına inandığımız şeylerimiz var. Avrupa´da yaşayan vatandaşlarımızın dertlerine derman olmak zorundayız. Kim olursak olalım. Ayırt etmeden hem de. İnsanlığa hizmet edenin en karlı insan olduğunu bilerek hem de. Makam mevki düşümeden, karşılık beklemeden hizmet ederek.

Hizmetlerin en güzelidir bu.

İşte böyle bir hizmet örneği…

Gençlik dairesi (Jugendamt) tarafından alınan çocuklarımız için açılacak olan yurtlar. Böyle bir projeyi hayata geçirebilmek kolay olmasada imkansız değildir. Yeterki ne istediğimizi iyi bilip, bu yolda istikrarlı yürüyelim.

Essen´de  Brilon-Wald Hastanesi’nin Başhekimi Dr. Turan Devrim de, bu konuyu kendisine dert edinmiş. Ve yurt açmak için Alman gençlik daireleri ile sıkı bir çalışmaya girmiş. Attığı adımları onlarla istişare yaparak atmış. Çokta iyi yapmış, isabetli olmuş. Çünkü unutmayalım, yaşadığımız ülke Almanya. Devletin karşısına geçerek değilde, beraber, birlikte ve uyumlu bir şekilde çalışarak güzel projelere imza atmalıyız. Bunu gerçekleştirme yolunda ilerleyen Turan bey´i, Avrupa Türk Demokratlar Birliği ve Zaman gazetesi olarakta desteklemekteyiz.

Sadece Uetd değil tüm STK´larımız canla başla bu örnek teşkil eden projeye destek vermeli. Herkes elinden geleni yapmalı, maddi manevi.

Şu an Paderborn/ Geseke´de pilanlanan yurdumuz için, elemanlara ihtiyacımız var. Bunlar Sosyalpedagog, Sosyal hizmetler uzmanı, Eğitmen olabilirler. Yurdun açılması için eleman sayımızı kapatmamız şart. Bu yurt sadece Türk-Müslüman çocuklarına yönelik olmadığını özellikle vurgulamak istiyorum. Alman, İngiliz, Fransız çocukları da çocuktur, onlarıda kucaklıyoruz. Olaya insan odaklı bakmaya çalışıyoruz.

Başvurularınızı: Pinarkibar@hotmail.com ´a yapabilirsiniz. En kısa zamanda yapmanızı tavsiye ediyor, bu projenin hayırlara vesile olmasını yüce Allah´tan niyaz ediyorum.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum