Teslime Gülsen NURDOĞAN

Teslime Gülsen NURDOĞAN

Resulullah'ın Bayram Namazlarına Kadınlar ve Çocuklar da Katılırdı

Resulullah aleyhisselam bayram namazlarını sahrada kılardı yani açık arazide. Erkekler, kadınlar, çocuklarla beraber. Ülkemde böyle bir uygulamayı görmeyi çok isterim. Meydanlarda ve açık arazilerde topluca Allah'ı anmak ne tatlı bir duygudur. Alemlerin Rabbi, kullarının kendisini topluca anmasından memnun olurmuş. Rabbimizin gezici melekleri varmış. Bu meleklerin görevleri Allah'ı anan toplulukları bulup onlara müdahil olmakmış.

Sevgili halkımız, değerli milletimiz bayram namazlarına iştirak etmeyi çok seviyor. Bu yüzden camilerimiz bayram namazlarında daha fazla dolup taşıyor. Halk, mescitlerin içine sığmıyor. Bayram namazlarında camilerin avlularında bile namaz kılıyorlar.

Mahallemize yeni bir cami yaptık ve evime çok yakın. Hep içimden geçirip duruyorum ki; Resulullah aleyhisselam'ın zamanındaki gibi biz kadınlar da bayram namazını cemaatle kılabilsek diye. Bu sene de umudum tazelendi; "Ne de olsa camimizin birinci katı kadınlara ait, öyleyse biz de bayram namazına iştirak edelim!" diye düşündüm. Önce mahalledeki hanım kardeşlerimle konuştum sonra da durumu cami hocamıza bildirdim. "Biz hanımlar da bayram namazına katılmak istiyoruz." dedim. Fakat bayram namazına o kadar çok erkek iştirak ediyormuş ki, kadınlar bölümünü dahi dolduruyorlarmış. Nitekim öyle de oldu; erkekler camiyi tamamen doldurduğu gibi caminin bahçesine bile halılar taşıdılar. Bahçesinde bile namaz kıldılar. Buradan Diyanet İşleri Başkanlığımıza duyuruyoruz: Lütfen biz de bayram namazlarına iştirak etmek istiyoruz. Siz erkekler Allah'ın bu büyük lütfundan istifade ediyor, bayram namazlarını kılıyorsunuz. Biz kadınlar da Allah'ın kuluyuz. Allah'ın Rasülü kadınlara da bayram namazı kıldırırdı. Öyleyse hakkımızı istiyoruz; sizlerle birlikte biz de bayram namazı kılmak istiyoruz. Camilere sığmazsak meydanlarda kılalım. Çünkü Peygamberimiz aleyhisselam bayram namazlarını erkekler, kadınlar, çocuklarla birlikte açık arazilerde kılıyordu.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum