Sakallı Başkan Çalışıyor

Türkiye'nin en önemli kurumlarının başında şüphesiz Diyanet İşleri Başlanlığı gelir. 100 bine aykın görevli kadrosuyla, üç beş  haneli mahalllere kadar yaygınlığı, 365 gün 24 saat göreve hazır nazır olunuşundan dolayı, diyanet işleri başkanlığı her daim öncelikli olmuştur.

Son yapılan düzenlenme ile başkanlık, hem protokolde daha yukarıda yer buldu, hem daha özerk oldu, ve hem de daha da güçlendi. Yeni yapılanmadan sonraki ilk başkanlık koltuğuna daMehmet Görmez oturdu.

Herşeyden evvel Mehmet Görmez, göreve gelir gelmez sakal bıraktı, ki 33 yıl sonra ilk sakallı Diyanet İşleri Başkanımız oldu.

Göreve o kadar hızlı başladıki; Türkiye'nin son 30 yılına bela olan bölücülerin, güya devletin atadığı imamın arkasında namaz kılmama hareketine karşı imamlarına anında destek çıktı ve bölücülüğe izin vermedi.

28 Şubat'ın en acımasız kanunu olan 15 yaşın altındakilere Kuran öğretilememesi durumunun kanunlara aykırı olduğunu açıkca haykıran ilk Diyanet başkanı olarak tarihe geçti. Bu hususu ısrarla söylerek amacının üzüm yemek olduğunu göstermiş oldu. 15 yaşın altındakileri yasa gereği kayıt etmeyeceklerini ancak asla da geri çevirmeyeceklerini haykırdı.

Israrla Diyanet İşleri Başkanlığından kadro isteyen alevilere nezaket ziyaretinde bulunarak, müslümanların ibadet yerlerinin yanlızca mübarek camiler olduğunu hatırlattı. 

Eğer yanlış hatırlamıyorsam Çin'e giden ilk diyanet başkanımız olarak, oradaki soydaş ve dindaşlarımıza elini uzattı, Çin hükümetine karşı müslümanların yanında olduğumuzu beyan etti.

Bir en sonki icraati varki; yüreklerimize sevinç üfledi. Yıllardan beri en olmaması gereken husus olan imamların sigara içmesine alenen karşı çıktı ve SİGARA KOKAN İMAM İSTEMİYORUM dedi.

Muhterem hocam bu hareketinizden ve kısa sürede yapmış olduğunuz bu güzel hizmetlerden dolayı sizi tebrik ediyor, hürmetlerimi iletiyorum.

Ne mutlu size ve sizi yetiştiren Ankara İlahiyatı'n gülyüzlü  merhum hocalarına.

Sizden acizane ricam odurki; Başbakan Erdoğan'a açıkca şunu söyleyin, İmamlarımıza hakettikleri maaşı verin. Verinki özellikle İstanbul'dakiler ikinci, üçüncü iş yapmak durumunda kalmasınlar, ve camilerimiz daha da aktif olsun inşaallah.

Ramazanınız mübarek olsun efenim.

Karşı kıyıdan selamlarımla

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum