Adnan Zeki BIYIK

Adnan Zeki BIYIK

SENİN YATACAK YERİN YOK İSLAMOĞLU

 

Allah azan karıncaya kanat takarmış da kuşlara yem ediverirmiş. İnsan azmaya görsün, insan şımarmaya görsün. 

 

Şu kadar senedir çok sayıda hezeyanını görmüştük . “Allah’a  Celle celalühü demem, ben protokol istemiyorum  Peygamberimiz’salavat getirmem”  diyerek  ukalalık yaptığını duymuştuk. Ama aynı şahıs insanlara hitap ederken “Sayın, Beyefendi, Sayın Bakanım, sayın valim” demeyi protokol olarak adlandırmıyor. Günahlarla mücehhez insanlara saygı kelimesini serdederken Cenab-ı Hakka ve Peygamberimiz’e konu gelince  “Ne gerek var canım protokole” diyecek kadar saygısız ve iki yüzlü hareket edebiliyor. Buna benzer hürmetsizliklerinin, hezeyanlarının  üstüne yenisini ilave etti Bay İslamoğlu…Aslında bu cümlesiyle gerçek yüzünü de gösteriyordu.

 

Neydi O cümle:

"İmam-Hatip ve İlahiyat müfredatı değiştirilmedikçe bu memlekette geleceğin ışidçileri yetişmeye devam edecektir" 

 

İyi de kendisi de imam hatipli, ilahiyatçı…”Kabir azabı yoktur, miraç hurafedir,  salavat yoktur, Hz Adem’in babası vardır”, gibi çooook! önemli konularda devrimsel böyüüüük!!!!! işler başarmış  En yakın ahbabı, dünürü Prof  Mehmet Okuyan  da ilahiyatçı….Yoksa dünürü de İşıdçi mi? Onun yetiştirdiği talebeler de mi işidçi? İslamoğlu onları da itham etmiş olmuyor mu? Çünkü onlarda bu müfredatla yetişmişti…Bu tenakuz değil mi?

 

Bu nasıl bir konuşmadır dostlar, şöyle bir cümleyi denize atsan deniz kirlenir, göğe savursan semayı ifsad eder….Bu ülkenin yönetcilerinden tut da yüzbinlerce imam hatip lisesi öğrencisini, öğretmenlerini, yüze yakın ilahiyat fakültesini, burada okuyan öğrencileri, akademisyenlerini bu denli ağır bir töhmet altında bırakmak hangi Müslümanlığın izahıdır, hangi ahlakın tezahürüdür?

Her şeyden de öte bu kadar saygısız ve insanları hedef gösteren bir açıklama nasıl yapılır?

 

Benim düşüncem o ki bu soyadı ile müsemma olmaması gereken şahsı biz uzun yıllardır tenkid ediyorduk ve bilerek ya da bilmeyerek İslam mülküne büyük mazarrat oluşturduğunu hep söylüyorduk ama bu cümlesi ile artık bu şahsın gerçek yüzünün ne olduğu ortaya çıkmıştır diyorum ben. .

 

Sen de bu müfredatla yetiştin, sen neden İşıdçi olmadın?

 

“İmam Hatipler öğretimlerine eksiğiyle yükseğiyle yıllardır aynı müfredat programıyla devam ediyorlar. "Eğer değiştirilmezse bu müfredatla ancak IŞİD'ci yetişir" demek, bugüne kadar İmam Hatiplerden IŞİD'ci yetişti demektir (elbette İslamoğlu böyle bir şey demek istememiştir diyelim). Lâkin Bay İslamoğlu da takdir eder ki sözünün zahirinden mantıken bu anlaşılır. 

 

Bu sebepten de İslamoğlu’nun bu sözü camianın yüreğini yaralayıcı niteliktedir. Ben İmam Hatiplerin bugünkü ve dünkü halleriyle  yetersiz olduğu iddia edilen müfredat programlarını savunacak değilim; ama İmam Hatip Okullarının Lanet-i Ekber IŞİD ile hiç münasebeti yokken yan yana anılmasını büyük bir ayıp, haddi aşan bir densizlik ve hakaret olarak görürüm! Şu, hayatımın uzun tecrübi bir hakikatıdır ki İslamoğlu, haklı ya da haksız bir biçimde ne zaman bir tenkide uğradıysa, asla tahammülkâr davranmamış ve karşısındakilere ağır hakaretlerle karşılık vermiştir. Kırdığı kalpleri onaracak bir tevbekâr halet-i ruhiyesi bilmeyen bir tabiata sahip olduğu için yine tevile sığınıyor ve sözlerini eleştirenlere hakaretler yağdırıyor ve yıllar önce İmam Hatip davası için sarfettiği gayret ve hizmetlerini önümüze servis ediyor! Halbuki onun eski dostları ondan o eski yıllardaki çizgisine çekilmesini istiyorlar ve kimse Onun o hizmetlerine karşı küfran-ı nimette bulunmuyor.” *

 

Netice-i Kelâm

 

Seni sevmiyorum İslamoğlu, samimi de bulmuyorum. Umarım ülkemin yöneticileri basiretli davranır da bu ülkeye ikinci bir 15 Temmuz’a götüren süreç yaşatmaz…Beslendiğiniz yer nereyse oraya geri gönderir.

Küffarın ülkemiz üstünde oynadığı oyunlar zirve yapmışken, dört bir yanımız ateş çemberinde iken, PKK başta olmak üzere yerli teröristler her gün memleketin huzurunu bozmak ve iç savaş çıkarmak için hileler kurup planlar oluştururken sen kalk bizleri hedef göster…ve töhmet altında bırak….Hele hele böyle hassas bir zamanda bu gereksiz ve hadsiz açıklamayı yapmak tam manasıyla mülke hıyanettir, firasetsizliktir, düşüncesizliktir.

 

Sana bir şey söyleyeyim İslamoğlu; 17-18 yaşındaki gençlerin ağzından da duydum, youtublerde ve sosyal medyada da 25 yaşına bile varmadığı fotosundan belli gençlerin ağzında sayenizde şu cümleler var
 

“Peygamber kim lan, o da insan ne diye Ona salavat getirecekmişim, Ölmüş gitmiş…İşini yaptı gitti, abartmayın şu şahsı”

İslamoğlu! Al işte yetiştirdiğiniz saygısız gençlik…Kusurları elbette vardır ama o beğenmediğin müfredatla biz İşıd olmadık, okullarımızdan hiç İşidçi yetişmedi ama sizin yetiştirdiğiniz gençliğin Peygamberimizden bahsederken kullandığı uslüplar ortada….

 

Doğru ya sen protokol sevmiyordun…Allah ve elçisi anıldığında edebini takınmak protokol oluyor öyle mi?...

 

Adnan Zeki Bıyık-Kırklareli Müftü Yardımcısı

 

NOT: Yarın ben işe giderken vatandaşın biri bana veya diğer okuldaşlarıma “Ne haber İŞID Müfredatlı Okulun  Üretisi” derse seni Arasat Meydanında benim elimden kimse alamaz İslamoğlu…

*(Müktebes)

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum