Adnan Zeki BIYIK

Adnan Zeki BIYIK

Silah İcat Olmuş Mertlik Bozulmuş

18’inci yüzyılda sadrazam olan Ragıp Paşa konağında devlet işlerinden bunalmış vaziyette çalışırken, kapı açılmış içeri dadısı girmiş.

-Paşa Efendi Hazretleri, demiş; biz yarın küçük hanımefendi ile Göksu’ya kır gezisine gideceğiz, acaba bendeniz pembe maşlahı mı giysem yoksa filizliyi mi, hanımefendi ile anlaşamadık. Acaba hangisi bana daha çok yakışır? Size danışmaya geldim, deyince Paşa da “lahavle” çekerek, pembeleri tavsiye etmiş.

Arap dadı:

-Öyle ise yarın sabah bir çift kırmızı pabuç isterim, demiş.

Paşa da “peki alırım” deyip, başından savmış.

Dadı çıktıktan sonra ellerini kaldırıp, Allah’a yakarmış:

-Yarabbi şu dadının aklını bana bir gecelik emanet ver de rahat bir uyku uyuyayım... Benim derdim devleti ayakta tutmak... Arap’ın derdi, kırmızı pabuç.

**

Aylin’in maskarası kaybolmuş, görgüsüz Jale bebeği’nin diş çıkarma partisinde 40 çeşit pasta yaptırmış önünde selfie çektirmiş, radikal Hüsnü kendi partisine oy vermeyen kardeşini kâfir ilan etmiş, Diremköylü Hurşit çok konuşan karısını kuyuya atmış, fingirdek Necla yıllanmış arkadaşlarını konkene çağırmış, hay aksi Cadillac Neriman tüm heyete corona bulaştırmış, Hurdacı Memet “hurdacılığı bırakıyorum herkes hurdacı oldu şerefsizim” demiş.

Kılkuyruk Necmi, 448 lira elektrik faturası mı olur, bu ne kepazelik lan diyen kaportacı Rüştü’ye sus lan beğenmiyorsan git mum yak demiş,

Şermin like’larım (beğenilerim) Filiz’in like’larından az diye poposunu göstermeye karar vermiş ve beğenilerinin yüzbine ulaşması için kendine hedef koymuş.

Fırıldak Remzi adamlar ayarlamış bir gecede sümüklü beceriksiz yeğenini daire başkanı yaptırtmış, açlıktan nefesi kokan Tersakan Cemal sayısaldan büyük ikramiyeyi tutturmuş Madrid’de kızlarla havuz paritisi yapıyormuş,

Dolarlarına dolar katan Gölbaşı’ndan Ahmet Emmi, Selanik’de çipura yerken paparrazilere yakalanmış,

jet hızıyla prof yapılmış bir muhterem! Goethe Üniversitesinden bir hocanın makalesini intihal eylemiş,

Gazeteciliğin “g” sini bilmediği halde medya patronuna güzellik yapmak suretiyle ekran ekran cevelan eyleyen hafif hatunlar ve bilgisizlikleri cehl-i mürekkep düzeyinde olan beyzâdeler şimdilerde ağır tv yorumları yapıyormuş,

Milyonlara sahip olduğu halde kendini fakir gösterip, Devletin corona mağduriyeti sebebiyle dağıttığı yardımlar için başvuruda bulunan bazı eşhasa para verilmeyince bu şahıslar “Bu ülkede namuslu yaşamak suç gardaşım” demişler.

Akrist Mualla, Twiter fenomeni Zilli Şahika’nın üstündeki elbise kendi üstündeki elbise ile aynı olduğu için kıskançlığından bunu sorun yapıp intihar eylemiş.

Netice-i Kelâm;

Beyinler boşalmış, akıl sürgün edilmiş, gönül kinle bezenmiş,

ciğer kireç bağlamış, tüm bedeni dağlamış

gözlerin feri sönmüş, cümle erenler dönmüş

okuyan, düşünen uçmuş, eşek dağa kaçmış,

kurdun boynu incelmiş, ol petruslar gencelmiş,

haram helal sayılmış, rüşvet taciz yayılmış,

kazaskerler bayılmış, tüm değerler oyulmuş,

Aslan ormanı terk etmiş, kaplan yiğitlikten çark etmiş,

tilkiler kümes açmış, tavuklar horoz seçmiş,

atlar eşeğe dönüşmüş, kardeş kardeşe söğüşmüş,

derviş dervişle boğuşmuş, evlat babasıyla koğuşmuş,

kıyamet yaklaşmış cennet uzaklaşmış,

Binaenaleyh;

Silah icat olmuş mertlik bozulmuş.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.