Türkiye'de Irkcılıgı başlatan MAY’dır

FB’li Emre medyada geniş  ç aplı  ilk kez Eyüp Sultan’da Sabah namazı   kılmaya giderken çarptığı kişinin ölmesiyle yeraldı .

Daha sonra kendisini futbol dünyasına sunan kulübü GS’a bir kuruş para kazandı rmadan Italya’ya oradan da İngiltereye gitti. Başarılı da oldu. Ancak İngiltere'deyken ş u anki takım arkadaşı YOBO’ya  ı  rkcı  söylemde bulunduğu söylendi.

Milli takımdaki vukuatları  n haddi hesabı da yok. Maalesef Türkiyede spor yazarlığı ve yorumculugu amigoluk olduğundan Emre için hemen hepsi (Hıncal Uluç haricinde) "adam saha dışında bir melek, saha içinde ise hırsından kendini kaybediyor, dolayısıyla mazur görülmelidir" dedikleri için: yı llardı r Emre ş ı marmaya ve herkesi germeye devam etti.

Hafta başında oynanan Trabzonspor maçında, Trabzonspor'un siyahi oyuncusu Zokoro’ya “Pis zenci” deyince; artık bardağı taşırmış oldu.

PFDK ise kendisine sadece 2 maç ceza vererek, Emre’ye karşı halen farklı bir uygulama yaptı kalrı   açıkça beyan ettiler.

Evet Emre Trabzonspor'un Fildiş Sahili'li oyuncusu Zokora’yı  ve onun şahsında bütün Afrikalı oyuncuları üzmüştür. Ancak ne acı  rki Türkiyede futbolda ilk ırkcı mesajı veren Trabzonspor'un halen onursal başkanı olan Mehmet Ali Yı lmaz’dan baş kası  değildir.

Mehmet Ali Yılmaz 30 yası ndayken Trabzonspor'a başkan olmuş ve Trabzonspor'un son şampiyonluğu olan 1984 senesinde kupayı   alarak takım kaptanı Şenol Gunes’e teslim etmiştir.
MAY daha sonra Trabzonspor'a çağ atlatacak tesilseri de yapmış ve tarihe gecmistir. Bilahare başkanlığından dolayı meşhur olduğu için DYP'den (Demriel'in kontenjanından önce vekil akabinde de spor bakanı olmuştur. (bir daha da vekil secilememistir)

MAY ara verdikten sonra tekrar başkan olmuş ve Trabzonspor tarihinin 6 sampiyonluk yasamı s efsane kadrosu (Şenol, Turgay, Necati, Hüsnü,Ahmet, Serdar, Ali Kemal, Cemil, Necmi) ndan sonraki en büyük kadro olan (Osman, Cengiz, Abdullah, Ogün, Tolunay, Ünal, Hami, Şota, Orhan) ve 1996 da dramatik bir şekilde şampiyonluğu kaybeden efsaneleri (Ünal, Ogün ve Abdullah) yok pahasına takımdan uzaklaştırmış ve Trabzonspor'un yı llarca sıradan takı m olmasına vesile olmuştur.

MAY’in en büyük fecaati ise, Trabzonspor tarihinde eğer hafızam beni yanıltmıyorsa ilk siyahi oyuncusu olan İngiltere'den transfer edilen Campbell için bir FB maçı sonrasında “İngiltere’den YAMYAM aldık gol atamıyor ben mi atayı m” demesiydi. O Campbel ki Trabzonspor'un GS’ı  Istanbul'da 5-3 yendiği maçta 3 gol atmış ve Trabzonspor tarihindeki en yırtıcı santrofor olarak tarihe geçmişti. Ancak Campbel başkanının kendisi hakkında söylediği bu sözden sonra neredeyse herşeye küsmüş ve sene sonunda da sessizce ayrılmıştı.

Emre’nin Zokora’ya çirkin ifadesinden sonra yeniden piyasaya çıkan MAY (ki Trabsonspor ne zaman derde düşse hiçbir zaman gözükmüyor ne hikmetse) Emre ve Zokora ile iglili beyanat verince; dayanamyı p bu yazıyı yazma gereği hissettim.

Not 1; Bir onceki Diyanet işleri Başkanı Ali Bardakoğlu özellikle büyük gazetelerin Gen. Yayın Yonetmenlerinin dinimizle ilgili ne kadar bilgisiz olmaları ndnan dolayı; her gazeteye bir ilahiyatcı  danışman önermişti haklı olarak. Milyonlarca takipcinin olduğu futbol kuluplerimizin yöneticileri içinde sosyal görevliler olmalı ve başkanlar beyanatları   önce onlara söylemeli. Aksi halde MAY, Aziz Yıldırım, Adnan Polat'ları n yaptı   gibi, küfürlü, kültürsüz ve seviyesiz mesajları yı llrca izler ve genclerimiz de maalesef kaybolur giderler.

Not 2 : MAY ile hayatımda bir kez karşılaştım. 1994 senesinde Sultanahmet Camisi avlusunda AKRA Fm standı nda görevli idim. Kadir gecesinde Sultanahmet Camisi bir mahşerî gün daha yaşıyordu. Birden standı   n önünde Mehmet Ali Yılmaz ile İhsan Türe (eski milli hakem) yi gördüm. Nasılsınız Mehmet Ali bey Kadir Geceniz Mubarek olsun dedim. Sağol dedi ve burası ARKA FM mi dedi? AKRA yi ARKA diye soyleyince; kendi kendime günahını almı yayı m amma acaba MAY bu mübarek Kadir Gecesinde de mi sarhoş? dedim.
 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum