Üsküdar Üniversitesi ve Nevzat Tarhan

 

İnsanı anlamaya bir adım daha sloganı ve ‘Hayat Tercihtir’ mottosu ile ses veren bir üniversite Üsküdar Üniversitesi…

Kurucu rektör Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın liderliğinde tematik bir üniversitenin Türkiye’de ilk ve henüz tek olması da diğer bir çarpıcı yanı… Evet, Türkiye’nin davranış bilimleri ve sağlık alanının ilk tematik üniversitesi…

Giderek her alanda uzmanlaşan bir dünyada üniversitelerin de bundan artık uzak kalamayacağı âşikar idi. İşte bunu ilk gören ve uygulamaya sokan isim Prof. Tarhan ve ekibi oldu.

Hatırlanacak olursa Türkiye’ye ‘Düşünce Teknolojisi’ni ilk getiren ve bunu psikiyatri alanında uygulayan bir anlayıştan bahsediyoruz. Psikiyatrik tedavilerin sadece öykü almakla yetinilmeyen ve ölçülebilirlik prensibiyle ‘Kanıta dayalı tıp’ anlayışını benimseyerek çıkılan zorlu yolculuğun sonraki durağı ‘Tematik bir üniversite’ oldu.

İyi de oldu.

Mesleğinin ileri alanlarında var olmak ve bu alanın gelecekteki öncülerini yetiştirmeyi hayal etmek, ardından bunu adım adım gerçekleştirmek olarak tanımlayabileceğimiz bir başarı öyküsünden bahsediyoruz.

Ülke olarak bu başarı hikâyelerine ihtiyacımız var.

Çok hem de!..

Kendimize gelmenin, silkelenmenin, gözümüzü yeniden yıkamanın, doğrulmanın ve bir daha tüm enerjimizi toplayarak ufka bakmanın diğer adıdır başarı hikâyeleri!

İşte bu nedenle önemlidir!

Önden koşan atlılardır onlar.

Yorulduktan sonra bir adım daha atabilmenin enerjisini ve heyecanını içinde barındırabilenlerin işidir bu!

Yılgınların, yıkılmışların, bezginlerin, kendinden geçmişlerin, sadece kendisinin ve ailesinin geleceğini düşünenlerin değil!

Sancısı olanların, topluma dair ıstırapları bulunanların başarabileceği işlerdir bunlar.

Dünyası küçük olanların işi değil!

Hayalsizlerin, rüyasızların işi değil!

Hırsı dünya ile sınırlı olanların hiç değil!

Bu işler büyük düşünebilenlerin işi!

Başkalarının evlatlarını da hesaba katabilenlerin, onların gelecek sancılarını şimdiden kendi dimağında duyabilenlerin işidir.

Küçük hesapları olanların değil, büyük rüyası olanların işidir.

Üsküdar Üniversitesi’ni bu açıdan değerlendiriyorum. Bir hayale inanmışların ortaya koydukları bir ufku anlatmaya çalışıyoruz hocası ve öğrencileriyle.

O hayale inanmamış olsalardı geçen sene henüz kampüsü tamamlanmamış bir üniversiteye nasıl kayıt yaptırırdı öğrenciler.

Hocalar yıllardır çalıştıkları kurumları bırakarak nasıl gelebilirlerdi?

Tüm bunlar Prof. Nevzat Tarhan’ın gerçekçi rüyaları nedeniyledir. İnandığına inandırabilme başarısı sebebiyledir. Hayalini gerçeğe dönüştürebilme becerisi ve enerjisine sahip olabilmesiyledir.

Kısacası bu ortak ideale sağlıklı çağırabilmesi nedeniyledir.

Nevzat Tarhan’ın bu hayaline inanan ve mesleki becerisini, tecrübesini, Türkiye’ye dair ideallerini, geleceğe dair umutlarını birleştiren muhteşem bir kadroya sahip Üsküdar üniversitesi… Ne yazık ki bu kadronun tümünü bu sayfanın imkânları ile sizinle paylaşmam mümkün değil. O nedenle www.uskudar.edu.tradresini ziyaret etmenizi öneririm.

Bu yıl tercih yapmak durumunda olanlarınız varsa veya yakınlarınız bugünlerde tercih etmenin zorluğunu yaşıyorlarsa onlara ‘Hayat tercihtir’ sloganını hatırlatın ve bu siteye yönlendirerek incelemesini sağlayın. Bir diğer seçenek ise 18 Temmuz 2013 tarihine kadar gün içerisinde üniversiteyi ziyaret etmek ve burada tercih danışmanları ile hocalardan destek almalarını önermek olabilir.

4 Fakülte 1 Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulundan oluşan bu tematik üniversitenin çok dikkat çekici programları var. İncelemeyi hak eder.

Kendinize bu iyiliği yapın derim.

Yeri gelmişken hiç olmazsa dekan ve müdürlerinden bahsetmeliyim. Geçmek olmaz.

Kurucu Rektör: Prof. Dr. Nevzat Tarhan

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı / Felsefe Bölüm Başkanı: Prof. Dr. Adnan Ömerustaoğlu

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Bölüm Başkanı: Prof. Dr. Selahattin Gültekin

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı / Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölüm Başkanı: Prof. Dr. Mehmet Zelka

Hemşirelik/ Sağlık Bil.Enst. Müdürü: Prof. Dr. Selma Doğan

İletişim Fakültesi Dekanı/ Reklam Tasarım ve İletişim Bölüm Başkanı: Prof. İzzet Bozkurt

İletişim Bilimleri ve Medya Bölüm Başkanı: Prof. Dr. Nazife Güngör

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü: Prof. Dr. Gülten Kaptan

Yabancı Diller Koordinatörlüğü: Yrd. Doç. Dr. Ümit Söylemez

Yukarıda belirtmiştim. Sayfamın hacmini zorlar sadece akademik kadroyu burada vermek bile… Bu kadarı ile lütfen yetinin ve üniversite web sayfasından ya da bir sanat eseri niteliğinde olan kataloğundan ayrıntılara ulaşın.

Bir üniversitenin iki kanadından birisi akademik kadro ise diğer kanadı da idari yapılanma ve burada yer alan ekiptir. Mütevelli Heyet başkanı ve üyelerinden, Genel Sekreterlik, İnsan Kaynakları, Kurumsal İletişim, SKS ve diğerleri… Hepsi de çok önemli ve ahenk içinde çalışmalı…

Davranış bilimleri ve sağlık alanında özgünleşip, dünya standartları üzerinde bilgi üreterek akademik dünyaya katkıda bulunmak, bu doğrultuda projeler geliştirmek, tüm bu üretim süreci için kaynak oluşturmak, işbirlikleri geliştirmek ve nitelikli insan yetiştirmeyi kuruluş amacı olarak ortaya koyan, eleştirilebilirlik, özgürlükçülük, çoğulculuk ve katılımcılık gibi temel ilkeleri benimseyerek Pozitif psikoloji biliminin Türkiye’deki öncüsü konumunda olan Üsküdar Üniversitesi’ne başarılar diliyorum.

 

Bilime, keşfedici ve özgün yaklaşmayı hedef alanlar için Üsküdar Üniversitesi’nin önemli bir seçenek olduğu dikkatten kaçmamalıdır.

Nevzat Tarhan hoca akademik ve idari kadrosu ile geçen sene çıktığı yolculuğa bu yıl daha güçlü olarak, yeni fakülte ve farklı programlarla yeni hayallerini gerçekleştirmek üzere yürüyüşüne devam ediyor.

Bize düşen ise sanırım bu yürüyüşe ‘Ben de varım’ demek!

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum