"YA BAKİ ENTEL BAKİ"

"Ey beka sahibi . Baki  (son bulmayan ) ancak Sensin."
 
Başı   ve sonu olmayan tek  varlığın Allah (c.c) olduğu , O' nun dışındaki  tüm     varlıkların ölümlü  olduğu gerçeğini  hatırlatır  bu zikir. Oysaki her  insanın içine bizzat  Cenab-ı Allah tarafından  sonsuz yaşama  duygusu yerleştirilmiştir. Yine Cenab-ı Allah  ebed  duygusunu  verip , dünyada ölümü   gösterdiği kullarına bu isteklerinin  bu dünyada karşılanamayacağını , bu  duygunun  karşılanma yerinin ancak AHİRET YURDU  olduğunu her fırsatta  hatırlatır . Ne varki  insanoğlu  kendisine yakın lezzetleri   - dünya - uzak  ama sonsuz  olan  - ahiret - lezzetlere  çoğu  zaman  tercih  ediyor.
 
        Hepimiz her  gün   onlarca  cenazenin  gözümüzün  önünde  kalktığını  görür, acı  acı  okunan selaları  duyarız  da  hala  hiç  ölmeyecekmiş  gibi  yaşamaya  devam ederiz . En  sevdiklerimizin  kuru  yapraklar  gibi  kara  toprağa  düşüşünü  seyrederiz  de ,  her nefeste ölüme biraz  daha yaklaştığımızı  unuturuz . Her geçen gün biraz  daha  yaşlanan  , yaşlandıkça hastalıkların  ızdırabıyla  kıvranan  sevdiklerimizin  yine de bizimle olmasını  dileriz . Bir  gün bizleri  bırakıp  gittiklerinde  de  hiç  hatırlamak  istemediğimiz  gerçekle  yüzleşiriz . ÖLÜM vardır , gerçektir  ve her  doğan bir  gün  bu   gerçekle  yüzleşecektir .Herkes  er ya da geç sevdiklerini , hatıralarını , pişmanlıklarını  bu  dünyada  bırakıp  ahiret  yurduna gidecektir .Bu ayrılık  kalanlara elem  verse  de , ebedlerde bir yerde  buluşma arzusu yüreklere  su  serpecek . Dinmez  denilen  gözyaşları  dinecek , ayrılık  acısı  ile dağlanan  yürekler  "büyük  buluşma " ile  felah bulacak .
        Rabbimiz  hayatın kanununu  böyle  kurmuş . Boyun  büküp  itaat etmekten  başka  çaremiz yok .
         Allah  yarın  ölecekmiş  gibi  yaşayanlardan   eylesin . Ahirete intikal   etmiş  mü'minlerin  de kabirlerini  cennet  bahçelerinden bir  bahçe eylesin . (Amin)
 
        "Ölüm  güzel  şey , budur  perde ardından haber ,
       Güzel  olmasydı  hiç  ölür müydü  PEYGAMBER?
                                                                                                          N.F.K
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.