Yeni Eğitim Hayatı

Corana hayatımızı hızlı bir şekilde altüst etmeye devam ederken, aile düzenini de tamamen yok etti diyebiliriz. 90’lar zamanın da bilgisayar kullanımı yaygın değildi.  Her bir çocuk için gözde bir üründü biz o zamanlarda süper mario oynamak istiyorduk sadece. Şu an çocuklar için bilgisayar her şey olmuş durumda.

Eğitim sisteminde; online eğitim mi, yüzyüze eğitim mi gibi bir soru yöneltirsem eğer.  Kendim bile bu yazıya inanmam. Bir Veli olarak asla online eğitimi istemiyor biran önce yüzyüze eğitime geçilmesini iple çekiyorum.

Karşımıza çıkan süreç, kendi başımıza alacağımız kararlarla tamamlamamız imkânsız olan bir süreçtir.  Sağlık kurallarına uymayan tabiri caizse laçkalaşmış şekilde davranan her birey, diğer bireyin yaşam özgürlüğünü elinden alan katilden farksızdır.

Kurallara uymayıp kendine sınır tanımayan, maskesini takmayan, hijyenden uzak duran her kimi görürseniz o ortamdan hızlı bir şekilde kaçın.

Milyonlarca çocuğun eğitim özgürlüğünü elinden almış durumdalar. Bu vebali kim verecek.. Buradan tüm bireylere sesleniyorum kurallara uymayan kimseleri şikâyet edin, kimse kimsenin yaşam özgürlüğünü elinden alamaz.

Türkiye ve dünya olarak silahsız bir savaşın ortasında kalmış durumdayız. Bu adil olmayan savaşta masum ve suçlular aynı çadır altında nefes almaya çalışan kapçılar gibi durumumuz.

Kafamda dolaşan deli sorulara gelelim..

  • Eğitim öğretim başlayacağı zaman neden zorunlu önlemler alınmadı?
  • Havaların ısınmasıyla insanların kaynaşacağı neden düşünülmedi?
  • Oteller, kamp alanlarında neden sıkı denetim yok?
  • Uluslararası havayolları sistemimiz erken açılmadı mı?
  • Turist alımlarına neden başladık?
  • Umreden gelen vatandaşlarımız gibi Ülkemize gelen turistler karantinaya alındılar mı?

Erken bir açılış yaptık bana göre, erken bir kaynaşma partisi. Sahiller, deniz, düğünler derken sonra hatayı nerde yaptık diye başa döndük.

Gelelim ikinci farklı sorulara..

Evde ne kadar kardeş sayısı varsa aile için o kadar iyi bir durum. Bir ailenin 4 tane evladı var diyelim. 4 adet bilgisayara ihtiyaç var artı bunlara yetecek internet. Artı  4 adet odaya ihtiyaç var. Geçtiğimiz dönem kızımın arkadaşının ablasıyla aynı anda online dersi vardı. Ablasının öğretmeninin sesini duyuyorduk.

Demem o ki maddi, manevi çok zorlu bir süreçteyiz.

Lütfen kurallara uyalım, kimsenin kul hakkına girmeyelim. Yaşam özgürlüklerini ellerinden almayalım vesselam..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.