Solun İstanbul Adayı Kim Olsun?

 

Aslına bakılırsa bunun hiçbir önemi yok! Çünkü sonucu belli olan bu yarış, sol kulvarda ahiri mutlak yenilgiyle neticelencek olan halkalardan bir halka. Tüm bu çırpınışların, imaj ve istikbalde ideal birleşik sol lideri tripleri için göbeği kaşınan adama takla atmaktan öte bir anlamı yok.

Ama olsun... Bayağı hareketli ve hararetli geçiyor. Bu da bir şeydir. Devr-i Baykal’da bu da yoktu. Şimdi hiç değilse heyecan var.

Buna da şükür!

Bizim çolaklaşmış solcuların, Can Ataklı’dan başlayarak, İstanbul gibi Türk milletinin elindeki en büyük marka değerini yönetmeye şehvetli lise mezunu hayvan tüccarlarını da görünce, Cem Yılmaz’ da gerek kalmıyor, Engin Ardıç okumayada. Hele Kemal Sunal nostaljisi yapmaya hiç gerek yok!

Mustafa Sarıgül gerçeği ve onu isteyen derin yapıların kesin kararına rağmen ortalıkta akıllı solcu(!) tripleriyle gezen Sırrı Süreyya gibi dikiz aynasız solcular, arkadan derin yapının hafif bir tampon tozu operasyonuyla geri vites yapıp ‘şaka yaptım şaka yaptım’ diyebiliyor.

CHP oyumu bölmesin diyeceksin, CHP ve onun zihniyetini şekillendiren değerlere verip veriştireceksin, ağzına geleni söyleyeceksin... Ki bunların hepsine katılıyorum. Sonra derin üfürük kulağına erişince, zaten şaka yapmıştım diyeceksin.

Mustafa Sarıgül sorularına muhatap olunca bütün sinir sistemi alt üst olan Gürsel Tekin, İBB başkanlığı için partisinin, kendisini tercih edeceğine inandığını söylemiş.

Allahım sen bilirsin... Bunlar doğuştan komedyen.

Aslında Kemal abiside ona bayılıyor ama! CHP’nin nemenem bir şey olduğundan bihaber bu arkadaşlar, CHP’nin Koçi Beyin çiftliği olduğunu bir türlü anlamıyorlar. Belki de anlıyorlardır bazıları. Yalnız bunu kabul etmektense üçüncü köprünün henüz yükselmekte olan direklerinden atlamak daha çekici geliyor olmalı. Hem böyle düşünenlerin biraz erken davranması iyi olur. Köprünün direkleri iyice yükselmeden atlamak lazım..!

Kavgada vurma gücü olmayan kaldıramayacağı taşa sarılırmış! atasözünü hatırlatan Gürsel Beye, kendisi için en uygun yolun bu olduğunu hatırlatmakta fayda var. Nasılsa yakında bütün parti Sarıgül’cülerin eline geçeceğinden, kendini ev sahibi sandığı evde, misafirlik günlerinin tadını çıkarmasında fayda var.

‘Birgün beylik beyliktir’ nede olsa.

‘Doğu ve Güneydoğu kökenli vatandaşlarımızın İstanbul'da yaklaşık 2 milyon 500 yüz bin oyu var. Bunların çoğunu BDP değil, AKP topluyor. BDP bu konuda kendini kandırıyor.’ tespitini yapabilen bir siyasetçinin, aynı konuda kendilerinin, sadece kendilerini değil, tüm ülkeyi kandırmaya çalıştıklarını milletin görmeyeceğini zannedebilmesi için, ancak CHP’li olması lazım. Eh... Onda da bu özellik ziyadesiyle mevcut.

Kürt şivesiyle Türkçe konuşarak halkların yılmaz savunuculuğuna(!) soyunan ve Sırrı Bey ne içtiyse, bu Gürsel Beyde onu içmiş besbelli. “Ben aday olmasam Kürtler koşa koşa CHP'ye mi gidecek” çıkarımını yapabilen birinin, o oyların, her halükarda Ak Parti’ye aktığını görmediğini söyleyebilecek bir yiğit var mı solda?Bakın bunu Sırrı ve Gürsel bey ifşa edebilecek kadar gerçekçiler hala. Her ne kadar, hala bunun tersini yapmaya devam etseler bile.

Solun durumunu, bizzat kendisi "Teşhis koyamayan doktor" olarak tanımlayan Sırrı Bey, başkalarınında kendilerine teşhis koymamış olduğunu varsayıyor olmalı. Ayrıca sayın Önder’in şu sözlerine katılmakta mümkün değil: "Bizim kadar istikrarlı sıkıcı dünyada başka solcu yok."

Sana ve size sıkıcı arkadaş... Bize ne kadar eğlenceli olduğunu bir bilsen. Gülmekten mimiklerimiz reflekslerini kaybetti!

Ha, evet... Konumuz solun İstanbul adayıydı değil mi? Bence Ahmet Hakan’ı aday göstersinler. O, soldakilere nazaran daha iyi sağdan sola kıvırma yöntemleri biliyordur mutlaka! Henüz bandajını açmadığı dönme yöntemleri çarşı pazara saçılmadan acele edin. Hem o, daha sahici şakalar yapabilir, hafif tebessümlü ve az sakallı sempatik yüzüyle!

Evet... Lütfen ciddiyet dediğinizi duyar gibiyim. Ozaman sözü Faruk Loğoğlu’na bırakalım.

Gürsel Tekin’in İBB adaylığı kendisine sorulduğunda ne demişti yılların tecrübesi ve kurt diplomat Faruk Loğoğlu?

‘İstanbul’da ne yapılması gerektiğini herkes biliyor.’

Hemde bunu parti sözcüsü sıfatıyla açıklama yaparken söyledi. Birde söyletene bakınca..! Sarıgül için asayiş berkemal.

 

E Mail : akpinartahsin@hotmail.com

Twitter: @akpinartahsin

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.