Danıştay Önünde Protesto

Danıştay Önünde Protesto

Doğu ve Güneydoğu Platformu üyeleri Danıştay'ın katsayı kararını protesto etti.

Doğu ve Güneydoğu Platformu'na üye bir grup, Danıştay'ın önünde toplanarak, meslek liseleriyle ilgili alınan katsayı kararını protesto etti.

Başlarına taktıkları kartondan yapılmış sembolik demir kafesler, ellerinde techizat çantası ve İngiliz anahtarıyla Danıştay önüne gelen grubun bir kısmı, kendi aralarında Danıştay'ı eleştiren kısa bir gösteri yaptı. Grubun bir kısmı ise katsayı mağduru olmayan öğrencileri temsil etti.

 

Ardından, grup adına açıklama yapan Doğu ve Güneydoğu Platformu Gençlik Kolları Genel Başkanı Bayram Zilan, Türkiye'de tek tipleşmeyi öngören bir zihniyetin varlığını devam ettirdiğini, bu zihniyetin kendi düşüncelerine uymayan insanları ise fişlediğini ve yaşam alanlarını, özgürlüklerini kısıtladığını söyledi.

 

"Artık susmayacağız" diyen Bayram Zilan, insan haklarına saygılı insanlar arasında ayrım yapmayan bir anlayışa sahip olana kadar, hukuk kuralları içerisinde tepkilerini göstermeye devam edeceklerini sözlerine ekledi. Polisin, güvenlik tedbiri aldığı protesto gösterisi olaysız şekilde sona erdi.

Etiketler :