Mali'den Sabahattin Zaim Üniversitesine ÖZEL ZİYARET

Mali'den Sabahattin Zaim Üniversitesine ÖZEL ZİYARET

Batı Afrika’da yer alan Mali Cumhuriyeti’nden gelen heyet İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’ni ziyaret etti.

Batı Afrika’da yer alan Mali Cumhuriyeti’nden gelen heyet İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi’ni ziyaret etti.  Mali Kalkınma Bakanlığı İnsani Yardım Direktörü Diallo Modibo, Mali Yüksek İslam Konseyi Genel Sekreteri Abdülaziz Yattabare, Mali Yüksek İslam Konseyi Sosyal İşler Müdürü Yacub Sıby ve Mali Mülteciler Birliği Başkanı Sadou Djibrilla İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Esen ile görüştü. Karşılıklı fikir teatisinde bulunulan görüşmeye, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektör Yarımcısı Prof. Dr. Ömer İnan ve Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Erol Aydın ile İHH - İnsani Yardım Vakfı Afrika Direktörü Serhat Orakçı ve İHH İnsani Yardım Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Özgür Yüce de katıldı.


Ziyaretçiler, resmi dilin Fransızca olduğu Mali’de, batılı ülkelerin doğal zenginliklerini sömürmelerinin Mali’de meydana getirdiği kayıplardan ve iç savaşların verdiği tahribatın boyutundan bahsettiler.  Bu bağlamda %95’i müslüman olan Mali halkına karşılıksız destek sağlayan İHH - İnsani Yardım Vakfı yetkililerinin ve Türkiye’nin desteklerini takdir ettiklerini, Türkiye ile ilişkileri güçlendirmek istediklerini belirttiler.


Malili ziyaretçiler, nüfusunun %95’i müslüman olmasına rağmen Mali’de misyonerlik çalışmalarının arttığından yakındı.  Mali’nin zengin doğal ve kültürel kaynaklarından,  özellikle1400’lü yıllarda İspanya’da Müslümanların kurduğu Endülüs Medeniyeti vesilesi ile ülkelerine aktarılan çok kıymetli tarihi kitaplardan bahsettiler. Ciddi bir tarih mirası olan bu eserlerinin bir kısmının batılı ülkelerce kaçırıldığından ve kalan kitaplarında genelde  batılı ülkelerin üniversitelerince araştırma amaçlı kullandığını, bu tarihi zenginliklerin Türkiye’den gelecek araştırmacılara daha özel olarak çık olduğundan ve araştırma amaçlı olarak sunulacağından bahsettiler.


Mali’den Türkiye’ye gelen heyet, doğal güzellik ve tarihi mekan açısında nadide bir kampüse sahip olan İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi kampüsünü gezdi ve detaylı incelemelerde bulundu. Malili misafirler, eğitim için farklı alternatifler arayan Malili öğrencilere eğitim için Türkiye’deki üniversiteleri ve özellikle çok etkilendikleri İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesini tercih etmelerini tavsiye edeceklerini özellikle belirttiler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.